Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Thursday, October 30, 2014

Bagaimana nak rawat/menghilangkan resdung??

juhaida joe | 8:00 AM |
Assalammualaikum semua..harap hari ini semua pembaca blog Juhaidajoe sihat wallafiat...Entry kali ni nak bercerita pasal resdung sebab ada yang bertanyakan tentang rawatan resdung bersama Shaklee. Jadi nak bercerita lah dulu apa sebenarnya resdung ni.

APAKAH RESDUNG (SINUSITIS)
Resdung merupakan sejenis penyakit di mana terjadinya radangan pada rongga sinus yang disebabkan oleh jangkitan kuman.


GEJALA RESDUNG (SINUSITIS)
• Hidung selalu tersumbat
• Lender dari hidung dan tekak
• Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
• Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
• Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
• Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya


JENIS  RESDUNG (SINUSITIS)
*  Akut
*  Kronik


AKUT


Ia berlaku dalam tempoh dua minggu bermula dengan jangkitan rhinitis atau serangan alahan yang berulang-ulang yang serius pada hidung. Keadaan ini menyebabkan tersumbatnya hidung.
Sekiranya resdung akut tidak dirawat dengan sempurna, cairan dalam rongga sinus itu tidak dapat dikeluarkan dengan rawatan. Sehubungan itu jangkitan akan berlaku berterusan, tetapi tahap keterukannya tidak seteruk resdung pada peringkat kronik.
Antara ciri-cirinya ialah :
* Hidung berair, tersumbat dan terjadinya rasa sakit berdenyut di muka dan bahagian depan kepala terutama di dahi dan pipi.
* Serangan biasanya berlaku pada waktu pagi dan semakin berkurangan pada waktu petang.
* Rasa sakit apabila seseorang tunduk dan sujud.
KRONIK

Serangan resdung akut yang kerap berlaku akan menyebabkan penyakit ini berubah menjadi kronik.
Seseorang yang menghidap resdung pada peringkat kronik, pesakit akan mengalami:
  • Kegatalan pada bahagian muka yang teruk
  • Jerawat yang banyak, ada juga individu yang tak berjerawat.
  • Kerap bersin pada waktu pagi
  • Ada kalanya hidung tersumbat
  • Tanpa demam tetapi hingus bertambah
  • Sakit pada bahagian muka berkurangan tetapi selalu sakit kepala
  • Cecair hingus berwarna hijau dan berbau busuk. Ada kalanya bau busuk ini tidak dapat dirasai atau disedari oleh pesakit tetapi disedari oleh ahli keluarga atau rakan-rakan sekeliling.   




RAWATAN RESDUNG

Cara yang paling senang adalah merawatnya dengan supplement ALFALFA, Bcomplex dan Vitamin C. Jenama apa? Tentu lah dari SHAKLEE sebab ianya adalah 100% berkesan dan 100% dari sumber alam serta dijamin selamat dan telah pun melalui ujian klinikal.









Berkesan ke?? 

Ya..saya yakin dan pasti ianya berkesan kerana saya sendiri pun telah mencubanya. Saya kongsikan testimoni pengguna ALFALFA dan set resdung yg lain iaitu Vitamin C dan Bcomplex untuk merawat masalah resdung yang mereka alami.









(Credit RajaSuplemen)




(Credit irsyahealthyhouse)





Anda juga boleh mengamalkan doa resdung ini...Insyaallah akan mengurang maslah resdung anda dengan bantuan suplemen Shaklee...




Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaidajoe 

SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 

Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902  
FB:  Vitamin Juhaidajoe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)

Wednesday, October 29, 2014

Cara selesaikan masalah kulit Berjerawat,Jeragat,dan Kusam

juhaida joe | 8:33 PM |
Assalammualaikum readers blog Juhaidajoe...haih..lama rasa nya tak update blog...cek tengok bersawang tak..hehe...bila dah lama tak update kerinduan nak becerita bertaut kembali...bukan sesaja tak update na..ada perkara lain yang perlu diselesaikan...tu yg tertinggal sekejap..

Juhaidajoe kini nak melepas kerinduaan nak brcerita pasal Produk paling BEST !!of course in my heart .. SHAKLEE yoo...hehe..

Ok.,hari ni saya nak bercerita pasal COLLAGEN POWDER SHAKLEE....Jom kita bercollagen dan dapatkan wajah lebih segar dan yakin hasil collagen :) chewaaahhh..

Pasti ramai yang tertanya-tanya apa kesan selepas makan Collagen Powder Shaklee? Bagaimana side effect nya? Bagaimana dengan testimoni org yang telah menggunakannya menggunakannya? Untuk entri ni, saya nak sajikan koleksi testimoni pengguna Collagen Shaklee Powder ni agar anda teruja dengan hasil dan kesan pengambilannya :) 






























OK, macam mana? teruja tak dengan hasilnya? So apa tunggu lagi, dapatkan segera ...Satu kotak collagen normal price RM298..
Hubungi saya cepat..jangan biar orang lain cantik sahaja..anda juga berhak untuk cantik..!!


Berminat? Contact me okay..
Shaklee Independent Distributor [1082620]     
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902  
FB:  Vitamin Juhaidajoe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...