Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Tuesday, December 31, 2013

Waktu terbaik makan vitamin shaklee

juhaida joe | 3:20 PM |
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

ASSALAMMUALAIKUM.. 


Hai..saya nak kongsi sikit jadual makan vitamin kepada pengguna shaklee..dan juga kepada yang ingin mencuba produk Shaklee :)

The basic rule :
VITAMIN LARUT AIR (B dan C) : Seeloknya diambil bersama segelas air
VITAMIN LARUT LEMAK (A,D,E,K) : Vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan. Sebaiknya diambil selepas anda mengambil makanan berlemak/berminyak.
Osteomatrix (Kalsium) : Seeloknya diambil sebelum tidur bersama segelas susu
LECITHIN : Diambil bersama2 vitamin larut lemak lain.


Credit to MamaFaiz 


MASA
VITAMIN/SUPLEMEN YANG SESUAI
Awal pagi (sebelum /semasa sarapan)
ESP, Mealshakes, PD, Ostematrix
Pagi 10 am
Vitalea, Vitamin B com, Vit C, Zink
Tengah hari selepas makan
Vitalea, Vitamin C, Omega, Lecithin, Alfalfa
Minum petang
ESP, Mealshakes, PD
selepas makan malam
Lecithin, Alfalfa, Zink, Vitamin E
Sebelum tidur
ESP, Mealshakes, PD, Collagen, Vitamin E, atau Ostematrix, Herb-lax, GLA

Amaran
**1. Vitalea TIDAK BOLEH di ambil bersama Ostematrix, ESP dan Mealshakes kerana kalsium mengganggu penyerapan iron.     
**2. Vitamin E TIDAK BOLEH di ambil bersama2  Alfalfa dan Vitalea
**3. Alfalfa TIDAK BOLEH di ambil bersama2 GLA, Vitalea dan Vitamin E 
**4. Pengambilan vitamin disarankan pada waktu selepas makan bagi membantu penyerapan. Ambillah vitamin & mineral dalam kadar yang telah dicadangkan, kerana pengambilan vitamin/mineral yang berlebihan, terutama vitamin larut lemak boleh membahayakan kesihatan kerana ia disimpan di dalam badan dan boleh menjadi toksik. 
**5. JANGAN Mengambil suplemen bersama minuman berkafein kerana ianya akan mengurangkan kadar penyerapan suplemen .Adalah lebih baik di kurangkan pengambilan minuman berkafein.
**Seeloknya setiap vitamin yang diambil selepas makan,di galakkan mengambilnya selepas sejam.




Shaklee Independent Distributor [1082620]
013-5000902 / juhaidajoe@gmail.com
Fanpage: Juhaidajoe Vitamin Shoppe

   

Jadual Detoksifikasi Semulajadi Tubuh

juhaida joe | 9:58 AM |
Hari  ni saya nak share info tentang jadual detoks semulajadi tubuh kita.

Jadual tubuh membuang racun:



21.00 pm – 23.00 pm 
malam hari adalah waktu pembuangan zat-zat yang tidak berguna/beracun (detox) di bahagian sistem antibodi.


23.00 pm – 01.00 am 
 terjadi proses detox dibahagian hati 

01.00 am – 03.00 am 
proses detox dibahagian hempedu.

03.00 am – 05.00 am 

detox dibahagian paru-paru, sebab itu akan terjadi batuk  waktu ini. karena proses pembersihan (detox) telah mencapai saluran pernafasan.

05.00 – 07.00 am

detox dibahagian usus besar, harus buang air, jangan ditahan-tahan.

07.00 – 09.00 am

waktu penyerapan gizi makanan bagi usus kecil, jadi harus makan pagi/ sarapan.

Antara suplemen yang membantu untuk detox

  • Herb Lax
  • Fiber Plan
  • Alfalfa 

Pastikan anda mendapat konsultasi daripada pengedar sebelum mencuba mana-mana suplemen yang diatas bagi tujuan detox ini ya... :)




Shaklee Independent Distributor [1082620]
013-5000902 / juhaidajoe@gmail.com
Fanpage: Juhaidajoe Vitamin Shoppe

   

Saturday, December 28, 2013

Istimewa GLA Complex

juhaida joe | 2:06 PM |
 GLA Complex Membantu Mencantikkan Kulit Wajah
Istimewanya GLA Complex daripada Shaklee kerana ia turut diperkaya dengan vitamin E yang terkenal sebagai vitamin untuk kecantikan kulit. Dengan fungsi GLA Complex sendiri yang membantu mengatur fungsi hormon dalam tubuh, kehadiran vitamin E ini menjadikan kulit anda tampak lebih lembab, mengurangkan jeragat, dan berseri-seri.
Disyorkan amalkan bersama ESP  


GLA Complex Untuk Awet Muda
Tahukah anda mengapa ramai kaum wanita sangat sukakan suplemen EPO(Evening Primrose Oil)? Jawapan typical ialah ‘nak awet muda’. Memang betul. Hakikatnya, GLA Complex yang terkenal dengan jolokan nama ‘EPO Shaklee’ ini ternyata memberi kesan lebih hebat inshaALLAH. Dengan kandungan GLA yang dua kali ganda EPO normal, ditambah dengan vitamin E dan minyak bunga matahari .. semua ini bersifat anti-oksida, free-radicals.


 GLA Complex Membantu Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)
Antara perkara paling tak best semasa PMS ialah senggugut, haa betul tak? Salah satu sebab kenapa kaum wanita mendapat sindrom ini ialah kerana kekurangan asid gamma linolenik ini di dalam tubuh. Jadi, dengan mengamalkan GLA Complex inshaALLAH akan membantu mengurangkan ketidakselesaan ketika PMS ini.Ia juga menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *
Disyorkan ambil GLA Complex bersama Ostematrix dan B Complex.

GLA Complex membantu meningkatkan peluang untuk hamil
GLA (asid gamma linolenik) sebenarnya membantu seseorang wanita itu untuk menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti (egg white cervical mucus). Cecair mukus ini sangat penting kerana ia membantu memudahkan pergerakan sperma ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. Selain daripada itu, dengan mempunyai kandungan GLA yang cukup, cecair mukus ini turut membantu meningkat jangkahayat sperma di dalam tiub fallopian sehingga 5 hari (inshaALLAH). Jadi, secara tidak langsung peluang untuk persenyawaan berlaku (dalam tempoh subur tu) pun turut meningkat walaupun suami dan isteri tidak bersama ketika itu.

 GLA Complex Untuk Kesihatan Jantung
GLA mengandungi lemak Omega-6 yang dipercayai membantu menurunkan paras kolestrol dalam badan, meningkatkan paras kolestrol ‘baik’ (HDL); mengurangkan mendapan kolestrol pada dinding arteri (dengan bantuan vitamin E) dan merupakan lemak tidak-tepu yang membantu mencairkan lemak-tepu.
Terbaik untuk jantung, amalkan bersama Omega Guard. Gabungan Omega-6 dan Omega-3 (yang boleh didapati daripada Omega Guard Shaklee) menambahbaik dengan menstabilkan kadar denyutan jantung dan mengelakkan blood thickening.





Sumber GLA terhebat mengandungi 540mg GLA. Nak ambil sebiji sehari pun dah mencukupi, 2 biji sehari pun boleh.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung.
*(Peringatan : Jika anda mengambil warfarin atau ubat mencairkan darah, elakkan pengambilan GLA.)


Jika berminat boleh dapatkan daripada Juhaidajoe..
Insyaallah akan memberi pakej istimewa dari saya.. 



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Shaklee Independent Distributor [1082620]
013-5000902 / juhaidajoe@gmail.com
Fanpage: Juhaidajoe Vitamin Shoppe



Fungsi dan Kebaikan GLA Complex Shaklee

juhaida joe | 1:37 PM |
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

ASSALAMMUALAIKUM.. 



GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glow gitu.. :)

Mari kita baca kebaikan GLA COmplex Shaklee :
· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.& boleh 
Mengecutkan cyst
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkn immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
 







GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik. 



Gamma Linoleik Asid(GLA) membantu menstabilkan hormon wanita, sekaligus membantu mengurangkan pengeluaran sebum yang menyebabkan jewarat. 




Jika berminat boleh dapatkan daripada Juhaidajoe..
Insyaallah akan memberi pakej istimewa dari saya.. 



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Shaklee Independent Distributor [1082620]
013-5000902 / juhaidajoe@gmail.com
Fanpage: Juhaidajoe Vitamin Shoppe

   

Tuesday, December 24, 2013

Testimoni Shape up

juhaida joe | 5:13 PM |
                                                                 

ASSALAMMUALAIKUM.. 


salam semua.. 
Hari ini nak kongsi testimoni pengguna yang telah kurus dengan produk shaklee...
Pengguna ini menggunakan Alfalfa Complex, Lecithin, Cinch Shake dan ESP sebagai supplemen diet dan hasilnya dalam tempoh 2minggu berat turun dari 96kg ke 72kg..Wah...anda dah nampak hasil dari produk shaklee ini??sangat2 teruja kan..!!

Dan sangat senang hati apabila dapat melihat mereka mencapai impian untuk kurus atau mngurangkan berat badan.. 

satu lagi nak kurus2 jugak..pemakanan kena jaga juga yer... 
sentiasa berdisiplin dalam pemakanan suplemen ni..
dan yg paling penting haruslah bersabar untuk mndapatkan hasil nya...setiap orang tak sama hasil nya..cepat or lambat sahaja.. 






Jika berminat boleh dapatkan daripada Juhaidajoe..
Insyaallah akan memberi pakej istimewa dari saya.. 




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Shaklee Independent Distributor [1082620]
013-5000902 / juhaidajoe@gmail.com
Fanpage: Juhaidajoe Vitamin Shoppe

   

Testimoni GLA,VITAMIN E,VITAMIN C Dan ESP

juhaida joe | 5:02 PM |
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

ASSALAMMUALAIKUM.. 


Salam petang semua.. 
Ok petang ni saya nak kongsi sikit testimoni pengguna daripada produk shaklee 

Cik wani menggunakan GLA,VITAMIN E,VITAMIN C Dan ESP..
Suka sangat perubahan muka cik Wani..eh,,bukan muka ja tau.. insyaallah satu badan kan anda akan nampak perubahan jika anda bersabar dan mengambil nya dengan konsisten..
Apapun setiap yang kita buat kena bersabar tau..tak semestinya hari ini makan esok dah nampak perubahan..NO..NO.. tau..
Vitamin shaklee ni bukan ubat tau..makan hari kejap ni sat gi boleh hilang..Vitamin Shaklee ini sbg makanan tambahan anda..so kena bersabar untuk mndapatkan hasil nya yer..  jom kita tengok apa kata cik Wani..>>

"Assalamualaikum & selamat ptg. Saje2 nk share testimoni sendiri 4 bln pertama konsisten GLA & vit E. Sekarang hny ambil ESP & Vit C. Sejak ambik vit c + ESP perubahan sgt2 ketara dan cepat - kulit muka lembut, jerawat pasir kian menghilang, tumit kaki tak pecah. Yg penting, kene sabar. Insya'allah hasilnya manis."




Jika berminat boleh dapatkan daripada Juhaidajoe..
Insyaallah akan memberi pakej istimewa dari saya.. 



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Shaklee Independent Distributor [1082620]
013-5000902 / juhaidajoe@gmail.com
Fanpage: Juhaidajoe Vitamin Shoppe

 
  

Monday, December 23, 2013

Cadangan set menyusu

juhaida joe | 8:20 AM |
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

ASSALAMMUALAIKUM.. 



Mesti ramai ibu menyusu di luar sana sedang mencari vitamin untuk menambahkan susu badan yer tak..??
Sesetengah ibu buntu  kerana pengeluaran susu badan yang kurang,..kadang-kadang  tu ada yg stress kerana tak dapat nak menyusukan baby..betul tak??

YER.. betul ada di kalangan kita yg sebegitu..kerana saya telah mengalami nya dahulu... :)
Alhamdulillah anak saya kini telah berusia 1 tahun 9 bulan masih mnysu badan sepenuhnya..
Rasa bersyukur sangat kerana dapat mnyusukan ank sampai sekarang..insyaallah ada rezeki saya akan mnyusukan anak saya sehingga 2 tahun setengah.. :)

Kepda ibu2 mnyusu di luar sana sangat2 disarankan mengambil vitamin ini ,kerana sekurang-kurangnya vitamin ini dapat membantu si ibu mnyusu mndapat khasiat yang mencukupi,kerana ibu nyusu ini ,apa yang di makan oleh ibu kesemua khasiat atau zat2 makanan akan di ambil oleh baby dalam penyusuan..so secara tak langsung vitamin yg dimakan oleh ibu kahasiat nya dapat di kongsi bersama baby tersayang.. :)

Ok jom tengok pilihan dalam set menyusu Shaklee ni.. >>




-PILIHAN 1
ESP + Alfalfa





-PILIHAN 2
Alfalfa + Vitalea + Vitamin C + B complex



-PILIHAN 3
Alfalfa + vitalea + vitamin C + B complex + ostematrix





-PILIHAN 4 (SET 3M)
ESP + Alfalfa + vitalea + vitamin C + B complex + ostematrix 





Jika berminat boleh dapatkan daripada Juhaidajoe..
Insyaallah akan memberi pakej istimewa dari saya.. :)


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Shaklee Independent Distributor [1082620]
013-5000902 / juhaidajoe@gmail.com
Fanpage: Juhaidajoe Vitamin Shoppe





Saturday, December 21, 2013

LECITHIN : Kandungannya, Kepentingannya dan Kegunaanya

juhaida joe | 4:15 PM |
                                                                 


ASSALAMMUALAIKUM.. 

Kepentingan Lecithin :
Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :
  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.



                                                 


Kegunaan Lecithin :

PALING UTAMA
  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
PENTING UNTUK FUNGSI OTAK
  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.
  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin.
UNTUK KAUM TUA
  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua.
  • Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb.
UNTUK PENGHADAMAN
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman
UNTUK SEL
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita
UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Shaklee Independent Distributor [1082620]
013-5000902 / juhaidajoe@gmail.com
Fanpage:  Juhaidajoe Vitamin Shoppe
 

Perbezaan ESP dan Soya biasa

juhaida joe | 8:44 AM |

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

ASSALAMMUALAIKUM.. 


Ada yang bertanyakan kepada saya apa beza nya ESP ni dengan soya biasa...??hah..mesti anda di luar saan nak tahu kan apa yang hebat sangat ESP ni..sehingga terlajak laris gitu.. :) Di sini saya buat sedikit summary dan pemahaman supaya anda yg mengambil ESP dapat serba sedikit ilmu tentang ESP Shaklee ni..bila dah tahu tentang Esp ni,baru la anda yakin yang setiap khasiat dalam ESP akan di serap penuh oleh badan anda..dan akan memberikan hasil yang anda ingin kan..berbanding dengan org makan tanpa mengetahui dulu apa kebaikkan ESP ni ,mereka akan tidak merasa yakin dengan apa yg mereka ambil dan khasiat dr ESP ni.. :)

ESP ialah protin..kenapa protin penting?

  • Sbb Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.
  • APA yg BEST tentang ESP ?merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna. ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.Kandungan lemak dlm ESP sangat minimum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
  • Kelebihan ESP Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Bantu hilangkan parut jerawat di muka, Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  • ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP.




7 KRITERIA PENTING ESP :

INFO : Produk -ESP - 7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN

  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium

Itu lah serba sedikit tentang info ESP ni..
Salam Sayang Dari Juhaidajoe <3


Shaklee Independent Distributor [1082620]
013-5000902 / juhaidajoe@gmail.com
Fanpage:  Juhaidajoe Vitamin Shoppe



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...