Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Thursday, February 27, 2014

Testimoni Herb-lax dan Lecithin

juhaida joe | 1:57 PM |

Testimoni Herb lax dan lecithin yang berjaya mennyelesaikan masalah sembelit yang kronik dan kolestrol tinggi dan bonus dapat berat badan yang sangat cantik slim gitu.. 
Jom kita lihat apa kata beliau>>>

"Testimonial diri sendiri.

Before: 66-68 kg
After: 58 kg

Sy cuma consume Herblax dan Lecithin sahaja. Pada mulanya sy consume utk masalah sembelit yg agak kronik dan kolesterol tinggi (naik bintik kolesterol kt mata dan ikut report medical, kolesterol tinggi), but then after 2 - 3 months badan semakin susut. Kesan yg best: Bintik kolesterol tu dh hilang, kolesterol dh paras normal (kdg2 kurang dari tu) and sembelit makin baik. Sy jenis yg rangka besar, jadi berat sy tak banyak yg turun berbanding org lain, TAPI inch loss mmg banyak. Sekarang ni, kdg2 je sy mcm lecithin dan herblax, bdn tak naik pun. cuma kena kawal makan yer.

Alhamdulillah sy dh dpt berat normal (^_^). To all people out there, kena cuba yer. Kite mampu untuk ubah dan SIHAT. Yang penting, perlu yakin dan konsisten. hehehe

TERIMA KASIH SHAKLEE "










Lecithin Shaklee

Fungsi lecithin adalah mengawal kolestrol di dalam darah.Selain itu kolestrol juga akan melarutkan lemak dan kolestrol di dalam makanan.Jadi anda tidak akan ambil lemak dan kolestrol dari setiap makanan yang anda makan,Kepentingan utama lecithin untuk menguruskan badan adalah lecithin boleh mencairkan lemak di dalam badan dan mengurangkan lemak yang tersumbat di pembuluh darah.



Herb-Lax

Fungsi utama herb lax adalah untuk mencuci usus.Apabila usus anda bersih ,penyerapan nutrien dalam badan senang berlaku dan proses mengurangkan berat badan atau kurus akan mudah berlaku.







Berminat?Atau ingin mengetahui lebih lanjut Boleh PM Juhaidajoe

Juhaidajoe
Shaklee Independent Distributor [1082620]
Call/sms : 013-5000902 / whatsapp : 013-5000901
FB : Juhaidajoe Vitamin Shoppe
juhaidajoe.blogspot.com




Wednesday, February 26, 2014

Petua Menigkatkan Daya Ingatan

juhaida joe | 5:49 PM |
Assalammualaikum dan salam sejahtera..

Sebenarnya, kita dapat meningkat daya ingatan atau mengurangkan risiko menjadi pelupa dgn mengamalkan tips-tips di bawah secara berterusan. Lebih baik jika kita mempraktikkan ketika usia masih muda supaya kelak di hari tua kita tidak menjadi terlalu pelupa. Antaranya ialah:

* Membaca Al-Quran
Sekiranya anda seorang Muslim, amalkan membaca Al-Quran walau sehelai muka surat setiap hari. Membaca Al-Quran dapat menerang jiwa, menenangkan perasaan dan menajamkan daya ingatan dengan lebih baik.

* Amalkan Tidur Yang Cukup
1/3 hidup kita dihabiskan dengan tidur. Namun ada orang yg suka tidur lewat atau mengabaikan tidur yg cukup. Badan perlu rehat. Keletihan hanya akan mengganggu maklumat/data yang telah disimpan oleh otak dan juga menjejaskan kemampuan untuk mempelajari sesuatu yg baru. Oleh itu, amalkan tidur yg cukup di malam hari kerana ia dapat membantu daya ingatan kita berfungsi.

* Mengawal Tekanan
Tekanan hanya akan membuat jiwa anda tidak tenteram dan menyebabkan kesihatan anda terganggu. Anda juga lebih cenderung untuk menjadi seseorang yang tidak peka dengan keadaan persekitaran. Anda tidak dapat berfikir dengan jelas dan daya ingatan anda juga terjejas. Oleh itu, kawal tekanan anda dengan baik seperti bermeditasi, membaca Al-Quran, sauna, aromaterapi dan sebagainya.

* Bersenam
Bersenam dapat menggerakkan otot-otot dan melancarkan peredaran darah ke otak.Oleh itu, daya ingatan kita juga akan menjadi lebih baik.Amalkan senaman walaupun sekadar berjalan kaki.

* Elakkan Kemurungan
Kemurungan dalam hidup akan menyebabkan hidup anda tidak ceria. Anda sentiasa berada dalam keadaan tidak segar dan rasa kecewa. Lama-kelamaan ia turut menjejaskan daya ingatan anda dan membuat anda tidak hirau dengan persekitaran anda. Ubatilah kemurungan sebelum menjadi serius dengan berjumpa psikiatri atau beramal-ibadah mendekatkan diri kepada Allah SWT.

* Awasi Pengambilan Ubat
Daya ingat mungkin menjadi lemah dengan pengambilan ubat-ubatan tertentu seperti pil hormon, ubat darah tinggi, anti-kemurungan dan sebagainya. Jika anda menghadapi masalah daya ingatan disebabkan pengambilan ubat, konsultasi dengan doktor. Jgn mengambil ubat tanpa arahan doktor.

* Belajar Sesuatu yang Baru
Cubalah aktifkan pemikiran anda dengan mempelajari sesuatu yang baru misalnya kursus kemahiran jangka pendek, menjahit, atau menghadiri ceramah dan motivasi.

*** Amalkan Pengambilan Produk Kesihatan Shaklee..Saya syorkan kepada anda untuk mengambil Omega Guard ,B-Complex,Lecithin,Vivix.

InsyaAllah, niat yang baik pasti akan mendapat hasil yang diberkati!


Ini adalah cadangan vitamin yang sesuai untuk kesihatan otak.




>>Omega Guard – mengandungi DHA dan EPA serta asid lemak lain yang penting untuk pertumbuhan otak dan mata, serta peredaran darah dan aktiviti sel bagi memastikan keseluruhan tubuh mendapat kekuatan bagi melawan jangkitan yang berbahaya.




>>B Complex – membantu dalam sintesis protein dan karbohidrat, memberikan mood yang baik, anti stress, menukarkan makanan kepada tenaga serta penting dalam pertumbuhan sel.




>>Lecithin – kaya dengan kolina yang penting dalam sintesis neurotransmitter, iaitu acetylcholine yang bertindak dalam fungsi saraf, otak dan daya ingatan.




>>Vivix- Mengandungi resveratrol kajian sejak 2o tahun lalu menunjukkan resveratrol amat penting dalam menjaga otak dan sel badan dari kesan penuaan dan kerosakan selular.


Berminat?Boleh PM Juhaidajoe

Juhaidajoe
Shaklee Independent Distributor [1082620]
Call/sms : 013-5000902 / whatsapp : 013-5000901
FB : Juhaidajoe Vitamin Shoppe

juhaidajoe.blogspot.com


Wednesday, February 12, 2014

Kebaikan Set Hamil Shaklee

juhaida joe | 4:06 PM |

Setiap Ibu Mengandung pasti mahukan bayi dalam kandungannya mendapat khasiat yang terbaik untuk pembesaran dan pertumbuhan otak bayi yang sihat .Set Mengandung Shaklee memenuhi kesemua keperluan ibu hamil yang sangat memerlukan banyak khasiat semasa tempoh hamil.Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan dapat membantu dalam perkembangan otak bayi yang sempurna serta mendapatkan perkembangan bayi yang sihat.

Kesemua Produk Shaklee yang terdapat dalam Set Mengandung Shaklee ini telah terbukti berkesan membantu para ibu hamil untuk mengatasi semua masalah lazim dihadapi ibu mengandung.







Seorang ibu yang sedang hamil secara amnya perlu mengambil bijirin dan sayuran hijau yang banyak untuk memenuhi keperluan asid folic dan protein serta karbohidrat untuk tenaga.Kekurangan zat akan menyebabkan ibu hamil mengalami masalah anemia yang boleh menganggu kesihatan.Ibu hamil juga di galakkan mengambil vitamin kerana ianya dapat mengurangkan risiko kecacatan ketika hamil,mengurangkan kelahiran bayi pramatang serta kekeurangan berat ketika lahir,ia juga dapat membantu ibu kekal sihat dan memberi kekuatan kepada ibu sepanjang tempoh kehamilan,juga mengurangkan risiko kecacatan kekurangan nutrisi bagi ibu yang sering menagalami masalah loya2,muntah juga tiada selera makan dalam beberapa tempoh kehamilan.Pengambilan makanan berkhasiat adalah sangat penting semasa tempoh kehamilan.








Set Kehamilan Shaklee juga boleh digunakan sebagai Set Bersalin. Itulah keunikan Shaklee. Bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan produk adalah selamat untuk diambil semasa mengandung, berpantang, menyusu dan seterusnya.


1)Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)


 >Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
>Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
>Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
>ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

 
2)B-Complex



 

>Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.

 


3)Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)




>Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
>Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.
 


4)Vitamin C


 

>Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.
>Sangat membantu Penyerapan iron .

 


5)Ostematrix


 >Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
>Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

>Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
>Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.
 


6)OmegaGuard



 >DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
>Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.
>Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

Berminat?Boleh PM Juhaidajoe

Juhaidajoe
Shaklee Independent Distributor [1082620]
Call/sms : 013-5000902 / whatsapp : 013-5000901
Juhaidajoe Vitamin Shoppe

juhaidajoe.blogspot.com


Wednesday, February 5, 2014

Testimoni Set Slim Shaklee

juhaida joe | 9:07 AM |

Jom tengok testimoni mereka yang telah berjaya menurunkan berat badan dengan jayanya!!Berkat kesabaran yang tinggi ALHAMDULILLAH dapat menurunkan berat badan yang diingini!!

Penurunan berat badan ini ada beberapa proses untuk mndapatkan berat badan yang diingini,iaitu dengan proses BAKAR.>DETOKS>BINA





Set Kurus Shaklee sangat selamat diambil dalam jangka masa yang panjang dan mampu menurunkan berat badan dengan selamat yang membuatkan badan terasa sihat sentiasa..Diluar sana terlampau banyak produk kurus tetapi tidak tahu sejauh mana tahap keselamtan sesuatu produk itu..Dengan Shaklee anda tidak perlu bimbang yer..100% dijamin semulajadi dan selamat!!








Berminat?Boleh PM Juhaidajoe

Juhaidajoe
Shaklee Independent Distributor [1082620]
Call/sms : 013-5000902 / whatsapp : 013-5000901
fb: Juhaidajoe Vitamin Shoppe

Tuesday, February 4, 2014

Vita-Lea Multivitamin Terbaik Shaklee

juhaida joe | 4:21 PM |
Vita-lea Shaklee merupakan multivitamin produk utama dalam Shaklee..Vita-lea Shaklee di cipta pada tahun 1915..Wow bertapa lama nya Multivitamin telah menapak dalam dunia vitamin kesihatan..Vita-lea dikatakan KILLER PRODUCT OF SHAKLEE kerana ianya adalah multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel. Jika kita mengambil 2 biji Vitalea ia seumpama kita mengambil 40 jenis hidangan lauk..ini bermakna mereka yang mengambil Vita-lea telah mendapat zat yang sangat banyak!!Dengan mengambil 2 biji vitalea sahaja dah cukup dengan 40 jenis lauk..agak2 mampu tak dalam satu masa kita nak makan semua tu??Haa..tepuk perut tanya selera ya..hehe.. :)




Kenapa Vita-lea Dikatakan Multivitamin Terbaik Di Dunia??

Vita-lea merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

- 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah 
   kerosakan fungsi imun berpunca daripada 
   radikal bebas
- 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan 
   tulang
- 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan 
   rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
- 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk 
   vitamin A yang lebih biopotent
- 3 kali lebih selenium untuk melindungi 
   paru-paru, kolon dan prostat
- 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong 
   proses pembinaan tulang
- 6 kali lebih boron untuk menyokong 
   kesihatan tulang
- 10 kali lebih Biotin yang menyokong 
   proses pengeluaran tenaga



Kebaikan Multivitamin Vita-Lea Shaklee

Multivitamin terbaik Vita-Lea Shaklee juga menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten eksklusif Shaklee untuk meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keseluruhan sel.

Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.




Apa perbezaan multi-vitamin VITA-LEA Shaklee?


>> Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia
>>Setiap tablet Vita-Lea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diesktrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan
>>Dilengkapi dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA
>>Diformulasikan secara komprehensif dan seimbang
>>Diselaputi dengan spirulina
>>Dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi yang kompleks
>>Mineral yang terkandung dalam Vita-Lea mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil
>>Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%





Berminat?Boleh PM Juhaidajoe

Juhaidajoe
Shaklee Independent Distributor [1082620]
Call/sms : 013-5000902 / whatsapp : 013-5000901
fb: Juhaidajoe Vitamin Shoppe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...