Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Wednesday, July 9, 2014

Misi Kurus dengan Lecithin dan Alfalfa Di bulan Ramadhan.

juhaida joe | 11:49 AM |
Assalammualaikum semua...harap ramadhan yg ke-11 anda semua masih bersemangat mengerjakan ibadah puasa serta ibadah2 lain...harap ramadhan kali ini menjadi ramadhan terbaik buat anda.

Saya nak cerita sikit pasal "Misi Kurus dengan Lecithin dan Alfalfa Di bulan Ramadhan". Saya tahu mesti anda yang ade projek kurus tak sabar menantikan hasilnya kan??
Nak kurskan badan mestilah secara sihat janganlah main semberono jer tak nak makan itu ini...sebab nanti takut gemuk...salah sebenarnya...nanti sakit lagi susah..Menjaga kesihatan juga merupakan salah satu ibadah..so bila badan dah sihat ibadah pun lancar kan..

Ok kepada yang nak menguruskan/menurunkan berat badan sepanjang ramdhan ni boleh la cuba 2 produk ni dan tips diberikan...tapi yang penting anda haruslah berdisplin...

Ada 2 produk untuk anda yang nak megejar #misikurus# anda..iaitu LECITHIN & ALFALFA.
2 produk sangat mampu milik...Lecithin RM52.50 ,  Alfalfa RM53.75.



 


Kepentingan Lecithin :

Asasnya, lecithin berfungsi sebagai ‘pemecah lemak’ (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :
  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.


Kegunaan Lecithin :

PALING UTAMA
  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
  • Meringankan sembelit, meleraikan  toksin dalam usus.
  • Menghalang enapan lemak dihati. 
     



 



Daun Alfalfa merupakan makanan tinggi nutrisi dan sumber fiber yang baik untuk detox tubuh

KEGUNAAN ALFALFA:
  • Mencuci hati, darah dan usus – makanan yang sangat beralkali boleh normalkan kembali badan yang berasid, membersihkan hati, kolon, darah, menyingkirkan toksin dari badan, mencantikkan kulit dan otot.
  • Penggunaan jangka panjang dapat menyingkirkan lemak dan kolestrol, mengurangkan kolestrol,mengandungi saponin – span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol
  • mperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, ulser gastric, sembelit, hepatitis dan hyperacidity
  • Sangat berkesan untuk pencernaan dan buang angin, menjadikan badan terasa lebih ringan.


OK saya nak share TIPS bagaimana cara nak kurus bulan puasa ni...
Sahur: 

Ambil makanan yang tinggi serat, contohnya banyak kan sayur, kurangkan karbohidrat ( kalau boleh ambil karbohidrat komplex macam oat, beras perang) dan banyakkan protien. Minum air sebanyak mungkin,paling kurang 2 liter. lepas tu ambil lecithin. Lepas sahur, jangan terus tidur. Buatla aktiviti-aktiviti ringan..seperti megemas dan sbgnye.

Waktu siang pulak elakkan terlebih tidur. Sebab bila kita berjaga, badan kita akan bakar kalori/lemak. Jadi semua lemak yang dah lama badan kita simpan tu dapat la dipecahkan. Kalau nak lagi cepat turun berat tu, agak-agak setengah jam lagi nak berbuka, buat la senaman-senaman ringan dalam 20-30 minit. Sebab, lepas senaman, kadar metabolisme badan kita akan meningkat, so by the time buka puasa tu, memang badan akan bakar terus apa yang kita makan.

Waktu berbuka: Buka secara sederhana. Ambil 2-3 biji kurma dan minum air 2-3 gelas. Lepas tu rileks kjp pegi solat maghrib dulu. Lepas solat maghrib bru ambil makanan berat. Prinsip dia sama macam masa sahur. 
 
tips: -nasi tidak lebih dari satu mangkuk kecil
       - kunyah makanan sampai hancur sebelum telan, sebab otak akan menghantar signal kenyang kat tubuh kita 20 minit setelah suapan pertama. Jadi nak elakkan makan secara berlebihan, kunyahlah makanan tu lebih lama dan berhenti bila dah rasa kenyang.
-lepas makan, ambil lecithin.
sepanjang malam, banyakkan pengambilan air masak, bagi elakkan badan kita dehydrated. Ganti balik air yang dah hilang sepanjang hari berpuasa tu. Lepas tu sebelum tidur, ambil alfalfa untuk detox. bagi bawa keluar toksin dari badan. Bila bangun pagi, senang nak lawas dan rasa lebih fresh.

So nak kurus sebelum raya ikut jer tips ni ok.... :)
**Cara pengambilan bergantung kepada penerimaan badan seseoang..ada yang boleh ambil vitamin sebelum dan juga ade juga yang boleh ambil selepas makan...anda perlu try and adjust..

(credit vitaminsemulajadi.com)

Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaida joe.

SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA.

PENGHATARAN KESELURUH MALAYSIA.

Juhaidajoe
Shaklee Independent Distributor [1082620]
Call / Sms / :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901
FB: Juhaida Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)


 

Monday, July 7, 2014

Jerawat & Parut berkurang dengan ESP SHAKLEE!!

juhaida joe | 2:36 PM |
Assalammualaikum semua..
Anda teringin tak nak kulit muka yang bebas dari pelbagai masalah kulit muka???
Saya pasti semua orang baik lelaki mahuperempuan mesti nak kulit muka yang cantik dan bebas dari sebarang masalah...
HAA...TAK SAMPAI SEBULAN LAGI JER NAK RAYA NI...ANDA TAK TERINGIN KER NAK BERSERI DI PAGI RAYA??

Jika anda mahukan kulit yang cantik anda haruslah menjganya dari dalam dahulu..pulihkan dari dalam,cukupkan nutrien dari dalam baru lah anda akan dapat kulit yang sihat dan cantik...bila dalam dah sihat penjagaan luaran pun perlu...

Dengan suplemen Shaklee anda tidak perlu risau,kerana ia merupakan 100% semulajadi tanpa bahan kimia dan bahan yang berbahaya...Masalah kulit berjerawat dan berparut hilang dengan ESP!!!Tak nak cerita panjang lagi..apakata jom kita tenok testimoni ni >>>>






Nampak kan hasil nya????tak kan anda nak tengok aje??
kecantikan dan kesihatan adalah 2 benda penting yang harus di jaga..tak der la nanti muka lebih tua dari usia..dan bila dah tua nanti macam2 sakit datang..
Mencegah lebih baik dari berubat kan??


kelebihan ESP
 

a) Mengawal selera makan jadi boleh mengekalkan bentuk badan supaya kurus dan langsing

b) Untuk ibu mengandung, ESP menguatkan rahim dan juga untuk pembentukan otot bayi

c) Menghilangkan parut seperti parut jerawat, jeragat, luka pembedahan dan lain-lain

d) Untuk yang nak pregnant, ESP memelihara dan memulihara rahim dan membekalkan tenaga

e) ESP membantu menganjalkan, melicin dan menggebukan kulit.bukan muka dan seluruh badan.

f) ESP memberi tenaga yang berpanjangan dan membaik pulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

g) mengandungi 14 gram protein soya BUKAN GMO berkualiti tinggi

h) ESP Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

i) Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

j) Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. 



Untuk mendapatkan produk lengkap anda boleh add on VITAMIN C,VITAMIN E & B COMPLEX..Insyaallah akan mendapat hasil yang memuaskan!!



 Boleh hubungi saya untuk dapatkan ESP!!

 

PENGHATARAN KESELURUH MALAYSIA.

Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaida joe.

SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA.


Juhaidajoe
Shaklee Independent Distributor [1082620]
Call / Sms / :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901
FB: Juhaida Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)


 

Friday, July 4, 2014

Masalah parut jerawat hilang & kuli lebih anjal!!

juhaida joe | 4:20 PM |
Assalammualaikum semua....hari ni nak share testimoni satu produk hot ni..ESP !! jangan tak tahu esp ni antara produk sangat di gemari dan femes di kalangan yang nak kulit putih gebu!!

tak percaya???haa..jom kita tengok testimoni ni >>>>>>>


(kredit lia ummiirfan)


haa...dok tengok apa lagi????jangan dok kita sahaja...jom la kita sama putih gebu sebelum raya ni!!
cantik kan muka beliau???anda tak jeles ker..saya pun jeles tau!!

jom cepat kita rembat sebelum terlamabat!!

Boleh hubungi saya untuk dapatkan ESP!!  PENGHATARAN KESELURUH MALAYSIA.
Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaida joe.

SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 

Shaklee Independent Distributor [1082620]          
Call / Sms /  :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901       
FB:  Juhaid Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)


 


Wednesday, July 2, 2014

Tips Menangani Masalah Gastrik Ketika Berpuasa

juhaida joe | 8:44 AM |
Masalah Gastrik???Saya pasti mesti ada diantara anda yang mempunyai masalah gastrik yang biasa2 tau yang teruk..fuh...agak2 anda bagaimana la nak menagani masalah ni??

So saya nak share sedikit tips bagi mengelakkan gastrik ketika berpuasa..

TIPS MENGELAKKAN GASTRIK KETIKA BERPUASA

1) Kurangkan makan dalam kuantiti yang banyak sekali gus.
2) Jangan berbaring atau menyandar selepas makan.
3) Banyakkan minum air sebelum makan makanan yang berat.
4) Jangan makan dekat dengan waktu tidur.
5) Kurangkan makanan yang banyak mengandungi banyak bawang putih,bawang merah,makanan pedas atau yang berlemak.
6) Elakkan minum minuman bergas,kopi tau teh pekat.
7) Kurangkan atau hentikan tabiat merokok.
8) Elakkan ambil ubat cair darah aspirin dan ubat tahan sakit spt ibuprofen atau ponstan.
9) Pastikan mengambil ESP sebelum tidur dan semasa bersahur. 
(kredit LiaUmmiIrfan&Dr.Nadhila)







Yang belum ada ESP tu nak buat macam mana??haa..kalau tak nak di serang gastrik semasa berpuasa amalkan tips di atas dan jom beli ESP sekarang!!Yang dah ESP tu..dah tinggal sikit??meh dapatkan cepat!!

Jom ambil langkah yang bijak..kita cegah sebelum ia manganggu puasa anda.. :)

Boleh hubungi saya untuk dapatkan ESP!! 
PENGHATARAN KESELURUH MALAYSIA.

Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaida joe.


SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 

Penghataran keseluruh Malaysia!! 
 
Shaklee Independent Distributor [1082620]          
Call / Sms /  :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901       
FB:  Juhaid Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)


 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...