Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Sunday, November 30, 2014

ESP Protein Soya yang Selamat,Semulajadi & Terbaik

juhaida joe | 7:00 AM |
ESP....OH...ESP..MEMANG TERBAIK LAH..masakan beribu-ribu testimoni ESP yang berpuas hati dengan hasil nya..hanya orang yang dah consume secara konsisten sahaja yang tahu...yang belum cuba tu..jangan teragak-agak nak cuba...dah cuba pasal anda jatuh cinta...jangan percaya cakap saya..anda cuba baru anda percaya...hehe..main-main pulak saya ni...BETULL.....ESP dah banyak membantu saya dari segi KECANTIKAN & KESIHATAN saya..







OK..saya nak share protein soya yang betul-betul SELAMAT,SEMULAJADI & TERBAIK

>> Pastikan ia ditanam secara ORGANIK.

>> Di proses TANPA HABA.

>> NON GMO di basuh dengan AIR bukan dengan ALKOHOL dan TIDAK MENGUBAH GENETIKNYA.

>> Mempunyai bahan ANTI THYROID

>> Mempunyai INDEKS GLISEMIK yang rendah(dapat mengawal paras gula dalam darah).

>> Mengandungi 9 ASID AMINO penting.






Haa..itulah antara ciri-ciri Protein soya yang anda patut pilih..Pilihan saya sudah tentu ESP..Kerana ia BERKUALITI TINGGI..SELAMAT DAN MUDAH DIBANCUH..DAN MEMBANTU SAYA KESIHATAN & KECANTIKAN SAYA LEBIH BAIK DARI SEBELUM NI..

Kepada anda masih tercari protein soya untuk kesihatan dan kecantikan pilih la protein yang ada ciri2 di atas..


# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #


Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902  
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)

Saturday, November 29, 2014

BERFIKIR POSITIF BUAT SAYA LEBIH TENANG DAN FOKUS !!

juhaida joe | 6:17 PM |

                اللَّهُمَّ صَلِّ وَ سَّلِم عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ




KENAPA KITA PERLU BERFIKIRAN POSITIF???


Pemikiran POSITIF akan membawa kita ke arah perkara yang baik dan membina...dengan berfikir secara positif juga membantu anda lebih FOKUS dan TENANG..Itu pengalaman saya selama saya membawa diri saya ke arah itu..Bila POSITIF kita akan sentiasa memikirkan benda yang baik-baik jer terhadap sesuatu perkara mahupun pada orang sekeliling kita...banyak benda sebenarnya kita akan dapat bila kita positif...sikit pun tak rugi..POSITIF juga membantu saya menangani STRESS..dan membawa saya ke arah ingin belajar sesuatu perkara dan bertindak membuat yang terbaik dalam setiap perkara atau tugasan..






APA YANG SAYA LAKUKAN UNTUK SENTIASA POSITIF ??

>>> Saya akan menulis 10-15 ayat positif dan baca sekerap mungkin.

>>> Setiap hari saya akan bercakap ayat positif pada diri saya pagi dan sebelum tidur.

>>> Sentiasa bergaul atau dekatkan diri dengan orang yang POSITIF.

>>> Sentiasa membaca buku MOTIVASI.

>>> Dan sentiasa memperbanyakan MAKANAN ROHANI untuk ketenangan.






Bila kita sentiasa POSITIF  semangat.., aura positif ni akan datang secara automatic...dan kita akan cuba untuk meninggalkan perkara negatif, secara tak langsung yang positif ni lama-lama akan melekat dalam diri kita..SO..JOM....kita merubah diri kita ke arah yang lebih positif. 


“Akal akan mempengaruhi hati. Hati akan mempengaruhi perbuatan. Lantas perbuatan akan membuahkan hasil. Maka, jika negatif yang difikirkan maka negatiflah hasilnya. Jika positif yang difikirkan, maka positiflah hasilnya.”- Prof Muhaya 



Friday, November 28, 2014

Testimoni ESP & Vitamin C >> PENGALAMAN SENDIRI

juhaida joe | 6:29 PM |
Assalammualaikum semua...harap anda semua sihat dan happy hendaknya..hari ni saya nak kongsi pengalaman saya dengan anda semua...

Pengalaman saya megamalkan ESP dan Vitamin C Shaklee..2 produk ni sangat-sangat membantu saya..selain membantu saya memperbaiki masalah kulit muka...malah ia membantu saya kekal bertenaga..migrain tak der menyerang..mata tak mengantuk ke kelas satu hari dari pagi ke petang..walaupun saya tidur saya hanya 3 jam atas sebab perlu menyiapkan tugasan assignment dan exam..sangat berbeza bila mana keadaan saya tak mengambil 2 produk ni..migrain usah di kenang kalau tak cukup tido..mengantuk tak boleh nak buka mata..terhuyung hayang pada ketika itu saya masih menyusukan anak saya..

Tengoklah..mana nak cari tenaga tu..dengan anak-anak..tugas sebagai isteri..ibu..pelajar..memang sangat memerlukan sesuatu untuk membantu saya kekal bertenaga..Alhamdulillah...dengan izin-NYA dengan mengamalkan 2 produk ni..saya mampu menjalankan tugas harian dengan lancar..









Saya sangat sarankan kepada anda di luar sana yang study sambil kerja tu..yang berkerja.. tak cukup tido atau rehat..tak kira la apa pun kita sentiasa memerlukan tenaga kan..Ambil lah 2 produk ni sebagai Suplemen basic anda yang perlu anda ada...bila badan bertenaga nak beribadah pun lancar..memang sangat membantu..dengan izinNYA.


# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #


Shaklee Independent Distributor [1082620]    

Call / Sms /whatsapp  :013-5000902  

FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)

Tuesday, November 11, 2014

Testimoni Set Kecantikan Shaklee

juhaida joe | 4:04 PM |
Assalammualaikum semua....alhamdulillah...hari yg tenang..cuaca yg mendung...nk feeling2 sambil update blog..

Ok hari ni saya nak share dengan anda TESTIMONI yg super HOT....!! Iaitu testimoni SET SKINCARE SHAKLEE... haa....kalau anda nak tahu set skincare shaklee ni ramai peminat nya...termasuk lah saya sendiri...Nak2 ESP & VITAMIN C..memang Vitamin feveret saya la kan...ia membuatkan anda cantik hari demi hari..... Nak cantik bukan sekejap jer...amik masa yer... masalh kulit muka saya yg berjerawat dan kusam ni pun amik masa tau......Jangan ingat jerawat,parut,jeragat yg ada kat muka yg bertahun lamanya.. baru consume produk sebulan dah harapkan hasil kulit cantik macam DATO SITI ker??? oh tidak...sebab setiap produk yg dapat hasil yg sangat pantas kandungan dalam produk tu pasti ada bahan kimia..

OK.....Apa pun anda nak rawat masalah kulit muka anda biarla dari dalam dahulu....dari bahan yg semulajadi...bebas dari sebarang bahan kimia... Nak cantik..kena sabar yer..sekurang2nya masalah kulit kita2 akan pulih dr 3-6bulan....yg teruk mayb amik masa lagi k..ok tak nak panjang2 cerita lagi..meh nak share testimoni ....






Haaa...dah tengok???Nak kata apa yer?? "eh..betul la kult die semakin elok...eh..eh..nak try la.. "
haa ni ayat saya sebelum mencuba produk shaklee...dah cuba...memang dapat hasil yg sangat puas hati..bukan masalah kulit pun beransur pulih..badan pun terasa bertenaga..


Mesti anda nak tahu produk apa yg akak testimoni pakai kan...ok..Produk yg die consume ialah :

VITAMIN E , VITAMIN C , B COMPLEX , ESP DAN JUGA COLLAGEN POWDER(ni dia consume selepas bebrapa bulan). Testimoni ni mengambil masa selama 6-8 bulan yer...macam saya cakap tadi..nak pulihkan masalah kulit ambil masa dan kena sabar..yg penting amalkan secara konsisten...















Ok..kepada yang mengalami masalah kulit muka berjerawat,berparut,jeragat dan lain2 masalah Insyaallah saya boleh bantu anda dengan SUPLEMEN SHAKLEE..Anda juga berhak mendapat kulit yang canti dan sihat...Shaklee dah banyak membantu ramai penguna dan juga saya...,biarlah saya pula membantu anda   :)



Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaidajoe 


SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 


Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902  
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)





Saturday, November 8, 2014

Suplemen Untuk Ibu Menyusu

juhaida joe | 11:54 PM |
Salam semua..ok hari ni saya nak share tentang SUPLEMEN UNTUK IBU MENYUSU..

Saya pasti ramai ibu2 tercari-cari suplemen terbaik semasa tempoh penyusuan ye dak..Dan saya tahu bukan senang nak menyusukan anak ni...lagi-lagi sehingga umur 2 tahun...macam2 dugaan ibu akan hadapi...so ibu2 jangan stress yer...senyum ok..





Ok mula2 biar saya ceritakan pengalaman saya mengamalkan SUPLEMEN  SEMASA MENYUSUKAN anak ke dua saya...Suplemen yg saya amalkan ialah ESP dan ALFALFA....ESP dan ALFALFA ni sangat membantu proses penyusuan anak saya. Apa yang saye nampak,anak saya memang cepat kenyang dan kalau perah susu nampak pekat dan cepat penuh juga..Alhamdulillah saya menyusukan anak saya sampai 2 thn setengah walaupun saya mengamalkan agak lambat sedikit setelah ank setahun lebih..hasilnya memang superb!! anak pun happy bila dapat menyusu anytime..hehe..








Jika anda nak tahu susu ibu yang cukup protein serta kalsium lebih pekat berbanding ibu yg kekurangan protein dan kalsium juga bayi akan cepat kenyang.Ibu2 perlu tahu apabila ibu dalam proses penyusuan, badan ibu akan menggunakan kalsium dan protein yg  ada dalam badan ibu untuk menghasilkan susu. Sooo...jika ibu tidak dapat tambahan protein dan kalsium yg secukupnya,jadilah penuruanan kuantiti susu ibu...lama2 susu pun tak ade jika tidak ada penambahan dari makanan tambahan atau suplemen..

Ibu2 tidak perlu risau yer...kandungan ESP ni adalah daripada soya non-GMO, maka ianya adalah SELAMAT untuk semua termasuklah ibu menyusu. Selain dapat beri tenaga berpanjangan, ESP juga dapat membekalkan nutrisi penting serta meningkatkan sistem imun bagi kesihatan ibu. serta menyalurkan nutrien kepada bayi anda semasa proses penyusuan ibu.. :)



Jom kita tengok testimoni ibu2 lain pula >>>










So kepada ibu yang sedang menyusukan anak sangat di galakkan mengambil ESP ni..ianya sebagai milk booster jika di ambil bersama dengan Alfalfa. ESP dapat membantu untuk menggalakan penghasilan susu ibu...



Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaidajoe 

SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 

Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902  
FB:  Vitamin Juhaidajoe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)




Friday, November 7, 2014

juhaida joe | 7:17 PM |
Assalammualaikum semua....hari ni saya nak bercerita tentang COLLAGEN POWDER SHAKLEE.....Haa....mesti anda ingat kolagen ni untuk kulit muka sahaja kan??Sebenarnya kolagen bukan sekadar untuk kulit muka jer tau..bahkan ianya lebih daripada tu..Kolagen ni meliputi semua tempat di dalam badan kita....
Kalau anda nak tau kolagen ialah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan KULIT, RAMBUT, KUKU, LIGAMEN,OTOT, TULANG, SENDI, TENDON,MATA, GUSI & SALURAN DARAH.  


Collagen Powder Shaklee ini mempunyai banyak kebaikan yang diantaranya boleh melicinkan kulit serta memudarkan cela yang ada di muka atau tubuh badan kita. Kolagen ni juga merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah ia menyumbang kepada kira-kira 75%  berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat akan menyerlahkan rupa yang sihat dan juga tampil muda.
Ok, jom cuci mata sikit dengan testimonial pelanggan yang telah berpuas hati dengan Collagen Powder Shakleee..>>



testi kolagen 29














Manfaat Collagen Powder Shaklee  :~
  • kolagen sangat membantu kuatkan akar rambut dan merangsang pertumbuhan semula
  • kuku menjadi lebih kuat, bintik putih hilang dan pangkal kuku kekalkan warna yang lebihsihat
  • kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
  • membantu menghilangkan tanda penuaan kita
  • kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh,mmg sangat bagus
  • kolagen juga membantu kurangkan kesakitan dan geseran sendi di tulang kita
  • baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal
  • memastikan otak sentiasa lebih sihat dan cergas
Kesan Dan Faedah Collagen Shaklee : 

 -ANTI PENUAAN – Mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan.

-MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka.

-MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Meningkatkan ketegangan dan keanjalan kulit.

-MELICINKAN – Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.

-MENYUBUR – Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar.

-MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.

-MENEGANG – Membantu menegang da menganjalkan payudara.

Oleh itu, kepada anda yg mahukan  kulit licin dan gebu jom cuba Collagen Powder Shaklee..Memang Superb..!!
**BELI 3 kotak Shaklee Collagen Powder ......Anda juga akan mendapat FREE MEMBERSHIP BERJUMLAH RM RM65 dan KOS PENGHAGTARAN PERCUMA BERJUMLAH RM10 !!!   dan Dapat BONUS RM ### dari SHAKLEE!!!


Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaidajoe 


SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 


Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902  
FB:  Vitamin Juhaidajoe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)

Thursday, November 6, 2014

KEPERLUAN KALSIUM @ OSTEMATRIX SHAKLEE KEPADA IBU MENYUSUKAN ANAK

juhaida joe | 10:39 AM |

Asslaammualaikum..harap hari ini,hari yang lebih baik untuk anda berbanding semalam..moga hari ini semangat lebih berkobar berbanding semalam...amin..

Jom saya sharekan sikit pasal KEPENTINGAN KALSIUM BAGI IBU MENYUSU..

Dalam susu ibu, antara komposisi vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia.

Bagi ibu menyusu anak, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh  yer ibu-ibu..jangan diabaikan pengambilan kalsium semasa ibu menyusukan anak... Bagi ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko seperti osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.Harap ibu diluar sana jangan abaikan pengambilan kalsium yer..Sungguh pun ibu tak suka minum susu,ambilah suplemen kalsium untuk menampung keperluan kalsium dalam badan yg diserap oleh bayi ketika menyusu..

Kalau anda nak tahu ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum...ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkir.Tengok...bertapa pentingnya kalsium ni untuk ibu2..

Suplement adalah untuk membekalkan mana-mana yang kurang dalam badan kita disamping memberikan kesihatan yang berpanjangan untuk diri kita dan juga bayi kita kerana susu yang kita berikan kpd anak kita perlu membekalkan khasiat yg mencukupi untuk keperluan tubuhnya.

Apa yang boleh saya sarankan di sini,ibu2 ambilah Kalsium tambahan dari suplemen agar dapat menampung keperluan kalsium bg ibu menyusu...dan harus di ingatkan ibu2 pilih lah suplemen yg betul2 SEMULAJADI YANG BEBAS DARI BAHAN KIMIA..Kalsium yang banyak membantu masalah kekurangan kalsium satu2 nya dari produk Shaklee iaitu OSTEMATRIX..








Ostematrix telah banyak membantu kepada mereka yang mengalami masalah kekurangan kalsium juga membantu mncukupkan keprluan kalsium dalam pada semua pengunanya..Insyaallah ia dapat membantu dengan izin Allah...kita usaha untuk dapatakan kesihatan yg terbaik..




kalsium shaklee




KEBAIKAN OSTEMATRIX SHAKLEE


 Meringankan Stress 
Ianya mengimbang tekanan darah, memeliharan denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Ia juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

Memperbaiki Masalah Haid 
Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium meringankan sakit semasa haid dan membantu membuang air kecil.

 Pengalkalian Tubuh 
Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesity di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi. 

Vitamin D 
Dinamakan Vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Juga bagus untuk mereka yang  vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil suplemen Vitamin D.

Magnesium 
 Magnesium merupakan antara ion positif yang penting  didalam tubuh kita. Ianya menggalakkan  komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf,  mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

 Zinc, Boron, Manganes dan Kuprum 

Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan un tuk membaiki tulang rawan dan menghalang arthritis.



Ostematrix ni juga bagus untuk mengurangkan sembelit, especially untuk ibu menyusu. Kalau ada masalah susu merudum masa datang period, Ostematrix pun dapat membantu meningkatkan penghasilan susu..

InsyaAllah...Kiranya, Ostematrix ni memang terbaiklah! A must item in your Set Bersalin dan Menyusu.

Ostematrix ni pun bagus untuk lelaki. Especially yang bekerja keras membanting tulang 4 kerat. Kalau tulang dah rapuh, macam mana nak bekerja untuk mencari rezeki yang halal kan..




Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaidajoe 

SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 


Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902  
FB:  Vitamin Juhaidajoe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)

Wednesday, November 5, 2014

Tips Pemilihan Soy Protein

juhaida joe | 7:30 AM |

Assalammualaikum semua ...terima kasih sebab sudi singgah di blog juhaidajoe...ok..hari saya nak share sikit TIPS PEMILIHAN PROTEIN SOYA.

Saya pasti,masih ramai yang belum tahu kriteria dalam pemilihan protein soya..Dulu pun saya tak tahu...,sebab saya ni memang pengemar soya..asal soya memang saya akan beli...nak2 masa mengandung memang soya sesaja la hari2...Tapi sejak saya join Shaklee saya banyak belajar..salah satunya ialah kriteria dalam pemilihan protein soya yang terbaik...sebab jika kita salah atau tak tahu dengan ambil protein soya tanpa mengkaji sebelum membeli pasti ia tidak baik untuk kesihatan kita..

Insayallah tips yang saya share ni dapat membantu anda dalam pemilhan protein soya yang terbaik... :)Sharing is caring...cewah.. :) apa pun kita wajib mengambil makanan yang sihat dan yg terbaik kerana ia akan memberikan kpd kita kesihatan yg terbaik ,dengan izin Allah..

Ok jom kita lihat Tipnya :>>>


7 KRITERIA PENTING DALAM PEMILIHAN SOY PROTEIN
Ini ialah 7 KRITERIA PENTING dalam memilih Soy Protein yang baik dan berkualiti:-

1) KACANG SOYA ITU MESTI TUMBUH SECARA ORGANIK
Kajian menunjukkan penanaman secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan. 
Jadi sangat penting pesticides, fungicides, herbicides tidak digunakan sepanjang pertumbuhan kacang soya ni.




2) KACANG SOYA ITU MESTILAH NON-GMO (Non-Genetically Modified Organism)

Produk soya (GMO) ialah produk yang telah diubahsuai genetiknyasehingga serangga pun tak lalu nak makan.
Jadi production pun bertambah besar dan pengeluar dapat untung berlipat kali ganda. Sebab itu mereka boleh jual dengan harga yang sangat murah.
Pengubahsuaian inilah yang boleh menyebabkan allergy, toxin dan potensi kanser.
Secara umumnya, Kacang soya GMO adalah lebih murah untuk dihasilkan. Lebih kurang macam Vitamin Sintetik vs. Vitamin Natural lah. 
Kebanyakan syarikat akan cari cara untuk menjimatkan kos pengeluaran produk. Jadi salah satunya adalah menggunakan kacang soya GMO.
Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian, toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan. 
Jadi sebab itulah penting kita pilih soya yang NON-GMO yer.




3) SOY PROTEIN ITU MESTI MENGANDUNGI 9 ASID AMINO PERLU
Ni lagi satu ciri yang sangat penting. Badan kita memerlukan kesemua 9 asid amino ini untuk menghasilkan hormone, jus penghadaman, antibody, dan enzyme. 
If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
Haa..Nampak tak kepentingannya di situ?




4) SOYFLAKES MESTI DIBERSIHKAN DENGAN AIR DAN BUKAN ALKOHOL
Semasa proses pembuatan soy isolate, ada kebanyakan company yang menggunakan alcohol untuk membersihkan soyflakes. 
Alkohol tu dah la sememangnya HARAM kan, ia juga akan memusnahkan kandungan isoflavone sehingga 88%!!
ISOFLAVONES itu sangat diperlukan untuk mengurangkan risiko kanser paru-paru dan bermanfaat dalam penyeimbangan hormone.




5) BAHAN-BAHAN ANTI-THYROID / ANTI-GROWTH SUBSTANCE MESTI DISINGKIRKAN
Soya mentah mengandungi 'anti-growth', 'anti-tyrosine' substance. Kekurangan 'tyrosine' ni akan menyebabkan tekanan darah rendah, suhu badan rendah, dan 'restless leg syndrome'.
Jadi pastikan kita memilih jenama yang menggunakan 'extracting process' yang menyingkirkan bahan-bahan tersebut.
Dan pada masa yang sama ia masih mengekalkan keaslian soya dan mengekalkan paras asid amino serta isoflavones yang tinggi, yang sangat sensitive pada suhu panas.



6) PROSES PEMBUATAN SOY PROTEIN SEBAIKNYA TANPA PEMANASAN

Asid amino adalah sangat sensitive pada suhu panas. Ada kajian menunjukkan protein yang dimasak dengan suhu tinggi akan menghancurkan sehingga 50% acid amino perlu. 
Jadi jika kita sering makan diet yang kekurangan 'essential amino acids', ia akan memberi kesan kepada perkembangan otak dan hormone, atau perkembagan tisu badan juga akan terbantut.




7) SOY PROTEIN POWDER HENDAKLAH DITAMBAH UNSUR KALSIUM
Sebenarnya, kacang soya adalah bahan yang NEUTRAL (Neither acidic nor alkaline).
Walau bagaimanapun, kajian menunjukkan, semasa penghasilan soy powder, minyak kacang soya (soybean oil) perlu disingkirkan supaya soy powder itu tidak mudah berbau. Proses ini menyebabkan soy powder menjadi sedikit berasid. 
Oleh itu, adalah penting untuk pengeluar soy powder menambah kalsium (unsur alkali) yang mencukupi untuk menjadikan ia neutral semula. Kebanyakan pengeluar TIDAK MENAMBAH kalcium yang cukup dalam produk mereka. 




Ok..anda dah baca sampai abis KRITERIA DALAM MEMILIH SOY PROTEIN...??...lepas ni anda mesti dah pakar dalam memiliah soy protein kan...hehe...

Di sini saya nak cadangkan kepada anda soy protein yg TERBAIK di pasaran dan memenuhi semua KRITERIA dia atas...sudah semestinya ESP!! 







Untuk anda yang ingin mencuba ESP..harga runcit satu canistar RM150(850gram) boleh tahan 1-2 bulan..Anda semua wajib cuba..dan rasa lah kebersanannya..Insyaallah anda pasti repeat order..

Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaidajoe 


SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 


Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902  
FB:  Vitamin Juhaidajoe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...