Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Monday, February 23, 2015

TIPS KURUS SECARA SIHAT

juhaida joe | 12:08 PM |
Assalammualaikum semua....hari ni jue nak share TIPS untuk anda nak berdiet ..nak turunkan berat badan ke..dan seangkatan dengannya...

Ada tak antara anda yang nak kurus sampai tak nak makan nasi???

Sebenarnya cara begitu tak berapa nak sihat....juga boleh dikatakan Diet melampau sampai tak nak makan nasi...Bagi yang nak berdiet tu buat la banyak research apa sebenarnya diet yang sihat.Janganla kita diet sampai muka pun nampak PUCAT...silap-silap orang nampak macam hantu jerangkung..hehe...Haa,,tu yang tak mau tu...Kalau nak diet pun janganlah sampai jadi begitu ok..

Paling tidak nak diet...biar waktu breakfast kita makan yang berat sedikit...yang boleh buat kite kenyang lebih lama..contoh tinggi kandungan protein boleh bantu kenyang lebih lama..Makan sederhana banyak waktu tengahari. Dan jangan makan berat waktu malam atau makan malam sebelum pukul 7 malam.


Jika boleh makan HEAVY WAKTU PAGI..sebabnya perut kita mempunyai banyak masa untuk hadam makanan tu..dari pagi sampai malam kan..Kenapa malam jangan makan berat? Sebab lepas kita makan, kita akan tidur. Masa tidur, kilang dalam perut kita pun nak berehat..So perut pun tak aktif bekerja untuk mencernakan makanan tu. Lagi lagi karbohidrat macam nasi! Ambil masa untuk hadam tau! last-last die bertepu kat dalam badan kita...

Haa..disinilah saya nak tekankan...Siapa yang bekerja untuk hadam makanan dalam badan kita? Sudah tentulah OTOT kita yang membantu kan..OTOT PERLUKAN TENAGA UNTUK BEKERJA MENGHADAM SEMUA MAKANAN...Sebab otot perlukan TENAGA untuk berkerja dengan jayanya menjalankan tugas... Kalau tak makan macam mana nak ada tenaga? Tu yang muka pucat macam jerangkung tu. ..badan tenaga tak ada kan..




Minuman Cinch Shake ni fungsi utama untuk beri tenaga dan tingkatkan metabolisme badan. 
Campuran Protein dengan Leusina yang bebas LAKTOS, RENDAH glisemik dan SOYA YANG NON GMO. Apa pun secara ringkasnya, minuman Cinch Shake ni memang direka khas untuk kekalkan otot supaya otot tu bekerja keras membakar dan mecernakan makanan yang kita makan. 

Cinch sangat sesuai dijadikan sebagai PENGANTI MAKAN MALAM..kerana lepas minum CINCH ni akan rasa kenyang lebih lama,sebab tu waktu malam anda tak perlu ambil makanan berat dah...Tapi sangat high reccomend untuk korang yang risau makan sikit tapi berat naik. 
Tu tandanya OTOT MALAS BEKERJA..Juga Cinch memberi tenaga yang berpanjangan.

So kepada anda nak berdiet tu pastikan anda berdiet dengan sihat ok..Gantikan Minuman protein sebagai meals replacement anda dari tidak mengambil apa-apa..


# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #



Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902 
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan) 


Wednesday, February 18, 2015

Kulit Wajah Makin Halus,Jerawat Makin Rata,Parut Makin Pudar & kurang diserang Lelah.

juhaida joe | 11:05 PM |
Assalammualaikum semua....hari saya nak cerita  testimoni customer saya sendiri...Customer saya ni ada masalah jerawat, dan parut jerawat...Nama customer saya ni Adik Ekin..Dalam masa yang sama adik Ekin ni mahu hamil..So saya sarankan Suplemen yang betul-betul dia perlukan dengan masalah beliau..dan mengikut budjetnya..


Saya sarankan beliau mengambil Vitamin C,Alfalfa & GLA Complex..Sebelum tu Kakak adik Ekin,kawan sekolah saya dulu..bagitahu yang kulit adik nya tu makin elok...Kawan saya bagitahu saya yang jerawatnya memang dah kurang banyak,kalau naik pun kecik-kecik aje..pastu die bagitahu saya lagi kulitnya makin halus..sebab parut jerawat makin rata... dan lagi satu kawan saya Ayu, beritahu yang adiknya kini kurang diserang lelah sejak consume Vitamin Shaklee ni...Syukur sangat dengar perkabaran sebegitu..semua nya IzinNYA dengan bantuan Vitamin Shaklee...harap ada perkabaran yang gembira dari beliau,sebab tadi beliau bagitahu period lambat..so saye sarankan die cek UPT..beliau mengamalkan GLA untuk stabilkan hormon dan kesuburan beliau..

Dan tadi bile saye pergi COD vitamin di rumahnya,Memang saye nampak kulit wajahnya nampak halus,walaupun saye belum tengok masalah wajah nye sebelum ni..sampai mak dan adik beradiknya nampak perubahan customer saye tu..Siap kena interview dengan mak customer lagi keperluan Vitamin untuk mak cik katanya..hehe..apa pun saya gembira dan Syukur sangat dapat share kebaikan dengan semua orang..

Kepada anda yang mempunyai masalah kesihatan atau masalah kulit muka,jangan segan hubungi Juhaidajoe,,Insyaallah saya memberikan Konsultasi Eksklusif sebelum dan selepas pembelian..



# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #


Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902 
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan) 


Tuesday, February 17, 2015

Pentingnya Suplemen Sepanjang Tempoh Penyusuan

juhaida joe | 10:06 PM |
Assalammualaikum semua...Pastinya setiap ibu yang melahirkan mempunyai impian untuk menyusukan anak yang dilahirkan juga memasang impian untuk menyusukan anak secara Eksklusif...

Kini,telah ramai ibu yang sanggup mencari Alternatif bagi mencapai matlamat setiap ibu..Antara alternatif yang biasa ibu akan usahakan adalah,mengamalkan pengambilan Nutrien yang sihat,pemakanan yang sihat,juga ada antara ibu yang mempelajari cara pengepaman eklkusif bagi mengalakkan pengeluaran susu juga Pengambilan makanan tambahan/suplemen.

Tetapi,bukan semua ibu ambil berat tentang pengambilan makanan tambahan/Suplemen semasa tempoh penyusuan..Ibu perlu ambil berat tentang pentingnya pengambilan makanan tambahan,kerana semasa tempoh penyusuan ibu memerlukan tenaga cukup,bagi mendapatkan penyusuan yang Eksklusif..juga membantu kuantiti dan kualiti susu ibu yang dihasilkan..

Alhamdulillah, rangkaian vitamin yang disarankan untuk ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu telah membantu ramai ibu menjalani kehidupan yang lebih berkualiti. Set breastfeeding Shaklee bukan sekadar milk booster tetapi ia adalah rangkaian vitamin dan mineral keperluan ibu yang menyusukan anak, supaya ibu akan:
  • Lebih bertenaga
  • Kurang stress/tekanan perasaan
  • Mengelakkan meroyan
  • Mengurangkan sakit badan (sakit urat)
  • Kurang mengantuk (di waktu yang tak sepatutnya mengantuk)
  • Perbaiki keintiman suami isteri
  • Memiliki wajah berseri-seri
  • Mencantikkan kulit dan kuku
  • Mengawal berat badan
  • Membanyakkan susu ibu



Maklumlah kadangkala pemakanan kita seharian tu walaupun dah cukup, tetapi belum tentu lengkap keperluan Nutrien yang ibu dan anak akan dapat..banyak perkara yang boleh memberi kesan terhadap penyerapan Nutrien oleh tubuh kita, misalnya:
  • Sumber makanan dan cara masakan yang merosakkan nutrien
  • Stress
  • Pencemaran udara
  • Usus yang ‘kotor’ dan tidak dapat menyerap nutrien dengan baik
  • Kurang rehat dan kurang tidur
  • Pemakanan yang tidak seimbang (sekadar kenyang saja)

So kepada ibu-ibu diluar sana pastikan anda mendapat keperluan Nutrien yang lengkap dan secukupnya..


# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #

Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902 
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan) 




Wednesday, February 4, 2015

Promosi Vitamin Shaklee sepanjang Februari 2015 !!

juhaida joe | 1:19 PM |
Assalammualaikum semua...bulan Feb mucunl sudah d tahun 2015...Haa..saya nak bagi tau anda semua Bulan ni Shaklee buat PROMOSI GEMPAK!! sekali 4 produk promosi tauu..



BUY 3 FREE 1

1) Vitalea For Children
2) Joint Health Tablet

BUY 6 FREE 1 @ BUY 2 GET 5% DISC

1) Vita-Lea
2) Ostematrix




Anda mesti nak tau fungsinya terlebih dahulu sebelum nak beli kan...Ok jom kita tengok apa fungsi setiap Vitamin ni..

Ok kita mulakan dengan Vitamin Feveret customers dahulu iaitu OSTEMATRIX & 
VITA-LEA














Haa..tu dia...antara fungsi Vitamin promosi bulan ni...Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang  suplemen di atas boleh hubungi Juhaidajoe.


# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #

Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902 
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan) 









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...