Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Friday, December 26, 2014

16 Manfaat ESP Shaklee

juhaida joe | 4:57 PM |
Assalammualaikum....semua....semalam tak update blog..rase tak senang duduk kejap..sebab banyak benda saya maseh nak share dengan anda semua...Minggu ni sibuk sebab mengurusakan hal pindah rumah..sebenarnye saya nak pindha rumah..dari sepang ke ipoh..Lepas ni sape-sape yang berada di ipoh Perak yang nak dapatkan produk shaklee,boleh dapatkan direct dari Juhaidajoe ok..

Ok hari ni saya nak share Manfaat ESP...Banyak sebenarnya Manfaat ESP ni..hari ni saya list kan sedikit dulu..OK Jomm tengok apakah manfaatnya >>>>





Insyaallah saya akan memberi KONSULTASI EKSKLUSIFsebelum dan selepas pembelian..

# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #

Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902 
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)




Wednesday, December 24, 2014

TESTIMONI SET KECANTIKAN SHAKLEE

juhaida joe | 5:11 PM |
Salam semua....sebelum tu mari kita doakan saudara kita yang terlibat dalam musibah banjir...saya rasa hampir seluruh negeri banjir..moga mereka semua dilindungi Allah..dan tabah dengan ujian..

Ok hari ni saya nak share TESTIMONI SET SKINCARE SHAKLEE...yang terdiri daripada >>

¤ Vitamin C 500mg
¤ B complex
¤ vitamin E


Dan optional, boleh add on ESP dan GLA...Setiap suplemen boleh tahan untuk kegunaan 4-6 bulan...amat berbaloi yer...tak perlu nak beli tiap bulan..

Ok jom tengok testimoni >>




Saudari manis ni mengamalkan ESP,VITAMIN C,VITAMIN E,B COMPLEX & GLA COMPLEX...Kulitnya juga semakin CERAH dan BERSERI. Yang penting katanya amalan pemakanan harian mesti berkhasiat serta minum air masak yang mencukupi memberi kesan ketara. Pembaik pulih kulit berlaku dari dalam dengan bantuan SET SKINCARE SHAKLEE !

Kepada anda yang ingin gebu berseri...jom cuba Set kecantikan Shaklee...jangan tunggu lama-lama yer..orang lain dah berseri kemain,anda tak seri-seri...Apa pun kita kenalah jaga anugerah yang diberi...kena beri keperluaan secukupnya...Yang mana dah berkahwin tu..dapat cantik-cantik untuk suami...yang belum tu..bersedia untuk berseri untuk hari perkahwinan..yang ada masalah tu jangan di biarakan yer..rawatlah...

Anda boleh dapatkan dari Juhaidajoe...Harga kasih sayang lagi tau..sempena Promo ni meh dapatkan sekarang..

1. Beli 6 Percuma 1 Vitamin C Sustained Release
2. Beli 2 Vitamin C Sustained Release Diskaun 5%
3. Beli 6 Percuma 1 Vita-E Complex
4. Beli 2 Vita-E Complex Diskaun 5%

Kepada anda yang mengalami masalah kulit wajah..saya segan hubungi saya..Insyaallah saya akan memberi KONSULTASI EKSKLUSIFsebelum dan selepas pembelian..

# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #

Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902 
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)

Tuesday, December 23, 2014

6 CARA atasi kulit wajah BERMINYAK.

juhaida joe | 11:21 AM |
Salam pagi semua....harap di pagi selasa ni anda sentiasa di dalam keadaan positif ,sentiasa senyum dalam apa yang datang,,dan tak lupa juga sentiasa membasahi lidah dengan Zikirullah..Insyaallah segala urusan dipermudahkan..

Ok hari ni saya nak share bagaimana nak atasi KULIT WAJAH BERMINYAK...






Mesti anda stress kan kulit yang berminyak...menyebabkn kulit senang ditumbuhi jerawat..nampak kusam..apa pun masalah ini dapat dikurangkan jika anda ikut cara yang saya sharekan..Ok jom tengok CARANYA >>>>>>

  1. Minum air Sekurangnya 2Liter sehari

    Minum air sekurang-kurangnya 2 liter sehari supaya kulit kita sentiasa mendapat air yang cukup..Ia menjadikan kulit wah segar dan lembab.
  2. Banyakkna makan buah-buahan dan sayur-sayuran

    Buah-Buahan dan sayuran-sayuran membantu mengawal minyak dalam kulit kita.Kurangkan makanan ringan, makanan bergula, makanan bergoreng dan berminyak yang boleh menyebabkan masalah kulit wajah.
  3. Mengamalkan MOISTURIZER

    Jangan ingat orang kulit berminyak tidak perlu moisturize yer.AKAN TETAPI ANDA HARUS MEMILIH moisturizer yang OIL FREE, ALCHOHOL FREE dan WATER BASED.Pemilihan yang tepat dapat mengelakan masalah kulit berminyak.
  4. Pilih TONER yang betul -bebas alkohol & bebas Minyak-

    Gunakan toner yang bebas minyak dan bebas alkohol. Mengamalkan toner pada setiap hari membantu membuang kotoran dan minyak pada muka anda.Pilih toner yang pH nya seimbang.
  5. Basuh muka maximum 3 kali sehari menggunakan Cleanser

    Basuhlah muka supaya kesan-kesan peluh, bakteria dan minyak di muka sentasa dibersihkan. Jangan basuh muka lebih dari 3 x mengunakan cleanser yer..jika membasuh muka terlalu kerap dengan cleanser akan menyebabkan pengeluaran minyak di wajah.

       6.  Amalkan supplement

Pengambilan supplement secara konsisten juga membantu memelihara kulit dari dalam. Anda boleh mengamalkan  B Complex, GLA Complex, vitamin C,Vitamin E dan ESP untuk masalah kulit berminyak


B Complex membantu mengawal aktiviti kalenjar minyak pada kulit wajah .



GLA Complex adalah pilihan terbaik untuk membantu menstabilkan hormon kita yang kadang-kadang kurang stabil. 



Vitamin C Membanru membentuk kolagen pada wajah..kulit wajah yang berminyak petanda kulit wajah kekurangan kolagen.


Vitamin E membantu menyerikan kuli wajah,ia membantu melindungi kulit dari sinaran matahari dan ia juag boleh membantu kulit wajah lembab secara semulajadi.



ESP membantu menyihatkan sel-sel agar kulit wajah tidak kusam..ia membantu menggantikan sel-sel mati kepada sel-sel yang baru. Protein dikatakan makanan paling asas kepada kulit kita. Kulit yang cukup makanan menghasilkan kulit yang sihat dan segar.


Kepada anda yang mempunyai maslah kulit wajah berminyak,boleh hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut...Kesemua vitamin tu adalah cadangan,Insyaallah saya akan mencadangkan pilihan yang terbaik mengikut keperluaan anda dan budjet anda...

Insyaallah saya akan memberi KONSULTASI EKSKLUSIFsebelum dan selepas pembelian..

# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #

Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902 
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)



Monday, December 22, 2014

5 SEBAB anda perlu memilih Vitamin Shaklee.

juhaida joe | 7:22 PM |

Salam semua..hari ni saya nak share dengan anda KENAPA ANDA PERLU MEMILIH VITAMIN SHAKLEE..!!

Jika dilihat sekarang banyak Suplemen kesihatan di pasaran...ada juga di farmasi,di jual online dan jualan langsung..

Tetapi!! adakah ia benar-banar SELAMAT??? Dengan terlampau banyak suplemen di pasaran menyebabkan ramai yang keliru untuk membuat pemilihan...
Jom kita tengok antara sebab kenapa anda pilih Suplemen Shaklee...





Haa...anda dah tengok 5 sebab nya...bagi anda 5 sebab itu nampak biasa kan..tapi 5 sebab ini tak sama dengan produk lain di luar sana .. TETAPI SHAKLEE  sangat menepati dengan sebab di atas...Sebab apa saya kata begitu??Ok jom baca lagi >>>


Shaklee – Always Safe

  • Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.
  • Potensi yang dijamin -> pengesahan dari pihak ketiga
  • Keaslian dijamin -> 350 ujian pencemaran dilalukan terhadap SETIAP bahan botani
  • 100% kepuasan dijamin

Shaklee – Always Green

  • Tiada perisa tiruan
  • Tiada pemanis tiruan
  • Tiada pewarna atau lemak trans
  • Tiada suapan tersembunyi
  • Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
  • Tidak mengandungi bahan yang dilarang
  • Tidak mengandungi peluntur klorin

Shaklee – Always Work

  • USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)
  • 70 kajian klinikal telah diterbitkan
  • 60 orang saintis Shaklee
  • 50 patents
50th Anniversary Landmark Studies menunjukkan pengguna supplement Shaklee dalam jangka masa panjang memiliki kesihatan yang lebih baik dari mereka yang hanya mengambil multivitamin dan yang tidak mengambil supplement sama sekali.


Ok...sebab itulah saya percaya dengan PRODUK SHAKLEE..kerana shaklee sememang Selamat..,berkesan...,dan tiada bahan kimia..

Kurang saya nampak produk di luar menunjukan kajian yang mereka dapat..walaupun ada juga produk ada menjalankan kajian ke atas setiap produk mereka..tetapi saya tetap memilih shaklee...Sebab Shaklee membantu saya sihat dengan IzinNYA...InsyaAllah..

Kepada anda yang masih tercari-cari vitamin/suplemen KECANTIKAN DAN KESIHATAN..pilihla Shaklee sebagai suplemen tambahan anda..Insyaallah anda akan berpuas hati dengan hasil yang dapat..apapun setiap hasil yang anda dapat semuanya dari IzinNya...



# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #

Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902 
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)



Sunday, December 21, 2014

Parut Demam Campak Hilang Dengan Vitamin E & Vitamin C Shaklee !!

juhaida joe | 7:30 AM |
Assalammualaikum....semua...saya suka sangat bila time share testimoni...sebabnya semua testimoni ni digunakan dari Vitamin semulajadi...yang tak mendatangkan mudarat dan masalah kesihatan baik jangka masa pendek dan panjang...


Hari saya nak share TESTIMONI PANAS ..PARUT DEMAM CAMPAK HILANG SETELAH CONSUME VITAMIN SHAKLEE!! Haa..saya pernah kena dulu masa di sekolah menegah dulu,siap kena hujan lagi..woo gerun kan...memang gerun i cakap lu..hehe..muka serupa katak puru gelembung sana sini...sampai sekarang parut berlubang still ada,tapi semakin hari ia berkurang tau..sebabnya saya consume Vitamin shaklee..Biar lambat..asal selamat...

Ok jom kita tengok testimoninya >>>




Kepada anda yang baru kena Demam peletom ni atau demam campak ni elok cepat amalkan Vitamin E dan Vitamin C ni...jika baru kena, cepat sembuh berbanding parut lama agak lama nak hilang...tapi apa pun nak cantik apapon boleh kan...tak kan nak biar muka mengerutu cam gitu kan..

Anda boleh dapatkan dari Juhaidajoe...Harga kasih sayang lagi tau..sempena Promo ni meh dapatkan sekarang..

1. Beli 6 Percuma 1 Vitamin C Sustained Release
2. Beli 2 Vitamin C Sustained Release Diskaun 5%
3. Beli 6 Percuma 1 Vita-E Complex
4. Beli 2 Vita-E Complex Diskaun 5%

Kepada anda yang mengalami masalah kulit wajah..saya segan hubungi saya..Insyaallah saya akan memberi KONSULTASI EKSKLUSIFsebelum dan selepas pembelian..

# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #

Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902 
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)


Saturday, December 20, 2014

Ostematrix membantu masalah SEMBELIT

juhaida joe | 7:30 AM |
Assalammualaikum semua..harap hari anda mulakan pagi anda dengan senyuman...doa dan zikirullah..moga segala urusan dipermudahkan...

Ok hari ni saya nak  share pasal SEMBELIT..Wooo...berpeluh dengar kan...nak..nak ibu yang dalam pantang...adoi kesian bila time nak membuang...Luka jahitan tu menyebabkan ramai ibu-ibu takut untuk meneran kerana takut jahitan akan terbuka..hoho..seriau mak tau..

Ada ke cara nak atasi sembelit ni???
ADAAA.....jangan risau...kepada anda yang ada masalah masalah sembelit,ibu mengandung dan dalam pantang,,,Suplemen shaklee dapat membantu..iaitu OSTEMATRIX..



Bagi ibu yang sedang berpantang dan mengandung selain daripada membantu mengatasi masalah  sembelit,Ostematrix Shaklee juga berperanan

                         # membantu ibu-ibu mendapatkan rehat yang berkualiti
                                           # sebagai sumber kalsium tambahan
                                     # mengelakkan gigi rosak dan sakit tulang 
                                               # melegakan otot dan saraf ibu 
                                          # membantu menambah susu badan




Untuk pengetahuan anda OSTEMATRIX banyak lagi manfaat lain selain untuk masalah sembelit.Kepada ibu-ibu yang sedang mencari penyelesaian untuk masalah sembelit waktu mengandung atau berpantang, maka pilihlah Ostematrix Shaklee..confirm anda suka..


#Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat#

Shaklee Independent Distributor[1082620]
Call/sms/whatsapp : 013-5000902
FB : Vitamin Juhaidajoe ( Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)

















Friday, December 19, 2014

Promosi Triple December !!

juhaida joe | 12:07 AM |
Jommm...sebelum tutupnya tirai tahun 2014 ni jom cepat dapatkan TRIPLE PROMO BULAN DECEMBER ni...Bulan ni sekali 3 produk promo..tapi yang paling sedih Collagen akan ada dipasaran hingga hujung december sahaja!! Jom ambil peluang ketika promosi sedang berlangsung ini untuk menikmati harga belian yang sangat menjimatkan.




1. Beli 6 Percuma 1 Vitamin C Sustained Release
2. Beli 2 Vitamin C Sustained Release Diskaun 5%
3. Beli 6 Percuma 1 Vita-E Complex
4. Beli 2 Vita-E Complex Diskaun 5%
5. Beli 3 Collagen Powder Percuma 1 dan PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE

Uollss..jangan tunggu lama-lama tau...memang sangat berbaloi borong 3 suplemen ni...Bukan nak cakap la...dalam banyak produk kecantikan memang 3 produk ni sangat terlaris !!

#Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat#

Shaklee Independent Distributor[1082620]
Call/sms/whatsapp : 013-5000902
FB : Vitamin Juhaidajoe ( Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)



Thursday, December 18, 2014

4 TESTIMONI PANAS selepas mengamalkan Produk Shaklee..

juhaida joe | 10:51 AM |

Assalammualaikum  semua...macam mana hari ini???masih di dalam rutin yang sama??atau setiap hari ade perubahan anda lakukan?? Kalau ada gud job!! maknanya anda sentiasa berada dalam keadaan Positif..!

Ok hari ni saya nak share 4 TESTIMONI PANAS !! Mereka yang mengamalkan produk shaklee dengan mendapat hasil yang superb!! yang penting mereka ni cantik luar dalam ok..bukan di luar sahaja yang cantik..malah dalam pun sihat..bila dalaman kita sihat secara automatiknya luaran kita sihat dan terserlahlah kecantikan di luar nya..itulah rahsianya..Jom kita tengok Testimoni mereka >>>










Pasti anda teruja kan melihat hasil yang mereka dapat kan ??
Sebab itulah KUNCI UTAMA nak cantik berseri haruslah menjaga kecantikan dan kesihatan dari dalam dahulu...baru terserlah Natural beauty nya...

Apapun saya sangat syorkan kepada anda yang mengalami masalah kulit wajah mahupun tiada masalah,,,jom amalkan suplemen shaklee..Insyaallah dalam jangka masa yang lama anda akan tersenyum dengan hasilnya dan bersyukur sebab mengamalkannya dari awal...kerana selain mendapat kulit yang cantik anda juga mendapat kesihatan yang baik & terjaga dengan bantuan suplemen shaklee dengan izinNYA.
Kepada anda di luar sana masih belum terlambat yer...Jom bertindak sekarang..


#Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat#

Shaklee Independent Distributor[1082620]
Call/sms/whatsapp : 013-5000902
FB : Vitamin Juhaidajoe ( Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)




Wednesday, December 17, 2014

4 Sebab kenapa anda perlu memilih Saya sebagai Mentor Bisness Shaklee Anda !!

juhaida joe | 11:17 AM |
Assalammualaikum semua...harap hari ni anda semua sihat hendakanya....sentiasa bersemangat melakukan tugasan harian anda,...Ok hari ni saya nak share kepakaran saya pada anda.

Dalam setiap apa yang kita lakukan atau apa yang kita ceburi kita perlu adanya MENTOR..
contoh,anda baru nak belajar memasak..siapa mentor anda??sudah tentu ibu anda adalah mentor terbaik anda kan..Begitu juga mentor dalam Bisness anda perlukan mentor yang boleh memimpin anda sehingga anda berjaya tanpa putus asa..bersabar melayan kerenah dan sebagainya..

Mentor ni sangat penting bagi anda untuk memberi semangat..tunjuk ajar..memberi tips,yang paling penting mentor anda sebagai tempat mengadu masalah anda..yang setia mendengar masalah anda..Pentingnya mentor  untuk anda sentiasa berbincang rapat-rapat untuk menimba ilmu yang bakal dicurahkan..

Jom tengok SEBAB KENAPA ANDA PERLU PILIH SAYA MENJADI MENTOR ANDA..>>




Haa..tu dia 4 sebab anda perlu memilih saya..Saya boleh menjadi sahabat baik anda..saya seorang yang sangat positif..saya ada ilmu & amalan magic yang hendak saya sharekan pada anda..dan banyak lagi yang saya mahu share dengan anda...jangan risau saya akan share ilmu dengan anda setipa hari jika mahu,setiap jam pun boleh..!!

Jika anda berminat berbisness shaklee dan masih tercari-cari MENTOR TERBAIK ANDA jangan pening-pening ,pilihla saya sebagai mentor anda..Insyaallah saya akan berkongsi ilmu,Tips yang di kongsikan untuk anda memulakan bisness shaklee hingga bisness anda berkembang dengan meriahnya..Hubungi saya untuk saya menjadi mentor anda :)



Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902 
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)


Tuesday, December 16, 2014

5 Kebaikan Vitamin C untuk Kulit wajah

juhaida joe | 4:02 PM |
Assalammualaikumaya semua..petang ni...hari mendung2 ni saya jalankan rutin share kebaikan vitamin Shaklee dengan anda...hari ni saya nak share 5 kebaikan Vitamin C untuk kulit wajah..ada banyak kebaikan vitamin C ni..nanti saya share kebaikan lain di lain entry ok..
Kita baca sikit-sikit dulu ok..nanti dok buh semua kebaikan pening nak baca yer dak..
Jom kita baca 5 kebaikannya >>


Perlindungan dari matahari
Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. Antioksida dalam Vitamin C melindungi kulit dari radiasi ultraungu dan kesan terdedah kepada cahaya matahari.
Vitamin C mengurangkan kesan sun burn disebabkan oleh radiasi ultra ungu dan seterusnya boleh menyebabkan barah kulit untuk jangka masa panjang.



Membantu menghasilkan Kolagen
Kolagen adalah komponen hydroxyproline dan hydroxylysine, 2 elemen untuk mengikat molekul yang menghasilkan kolagen. Ia menyebabkan kulit jadi gebu dan warna tona pada muka. Kekurangan kolagen menyebabkan kulit kusan dan tidak bermaya. Kolagen melembapkan kulit dari dalam dan mengurangkan kedutan dan tanda penuaan.



Membantu penyembuhan Luka
Badan menggunakan Vitamin C untuk menggantikan tisu yang rosak sekaligus menyembuhkan lukadengan lebih cepat. Luka yang lambat sembuh adalah tanda kekurangan Vitamin C. Vitamin C meningkatkan keanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.


Melindungi dari perubahan warna kulitVitamin C melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit. Ia juga mengelakkan penghasilan Pyrimidine dimers yang menjadi punca utama penghasilan melanoma(masalah kulit).Vitamin C juga mencerahkan kulit dari masalah jeragat dan tompok-tompok penuaan, membantu kelihatan lebih muda dan kulit lebih lembut.

Memperbaiki tekstur kulit.
Kolagen juga menghasilkan struktur saluran darah yang baik dan Vitamin C membantu sistem aliran darah. Saluran darah yang berada bawah kulit membawa oksigen dan nutrien yang menghasilkan kulit yang sihat. Tanpa nutrien yang cukup, kulit akan jadi kasar dan kering. Krim yang mengandungi Vitamin C memperbaiki rupa dan tekstur kulit.









Haa..dah baca dah??Harap sedikit info yang saya share hari ini dapat membantu anda memilih Vitamin C terbaik..


# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #

Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902 
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...