Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Saturday, June 28, 2014

Testimoni Kulit Cantik -Vitamin E & ESP!!

juhaida joe | 9:04 AM |
Assalammualaikum semua .....di harap anda semua sihat2....Esok insyaallah kita akan menyambut kedatangan ramadahan...Hari ni saya nak share testimoni Vitamin e & ESP..DUA VITAMIN NI ANTARA VITAMIN SANGAT FEMES DAN MENJADI REBUTAN RAMAI!!

Anda mengalami masalah kulit kusam?jeragat?jerawat?parut jerawat atau parut2 lain?
Sya pasti mesti anda semua mahukan kulit yang bersih ,cantik berseri kan..tak kira wanita mahupun lelaki..semuanya mahukan kulit yg bebas dari masalah.Jika anda ingin jalan penyelesaain mari saya cadangkan kepada anda 2 vitamin ni iaitu VITAMIN E DAN ESP!!
Dan tak lupa juga promosi Vitamin E HANYA TINGGAL 2 HARI SAHAJA ...BELI 6 PERCUMA 1!!
ANDA BOLEH KONGSI BELI DENGAN RAKAN ,SEDARA MARA,ADIK BERADIK DAN AKAN DAPAT FREE 1 BOTOL VIT E,FREE MEMBERSHIP(dapat beli produk dgn harga ahli slps jadi ahli),dan DAPAT CASH BONUS DARI SHAKLEE!!

OK JOM TENGOK TESTIMONI PULA>>




 


Anda lihat semua testimoni???apa yang terdetik di hati anda???ingin mencuba???teruskan hasrat anda itu...Insyaallah anda akan dapat mengurangkan masalah anda :)
Jom dapatkan Vitamin C Shaklee sebelum raya ni...jom kita gebu gebas raya ni..Insyaallah :)

 
 Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaida joe.

SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 
Penghataran keseluruh Malaysia!! 
 
Shaklee Independent Distributor [1082620]          
Call / Sms /  :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901       
FB:  Juhaid Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)

 

 


Tuesday, June 24, 2014

Perlukah Vitamin C Untuk kulit Wajah???

juhaida joe | 2:28 PM |
Penting sangat ker suplemen untuk penjagan kulit wajah????
Anda rasa2 macam mana???
Haa..kalau anda nak tahu vitamin/suplemen untuk penjagaan  kulit wajah tersangatlah penting...!!
sebabnya anda tak boleh nak dapat semua vitamin dari apa yang anda makan...kalau dapat pun sedikit jer..atas sebab2 makanan yang terdapat vitamin c akan terlebih dahulu musnah akibat daripada faktor2 tertentu.
Dan larat ker anda nak makan buah sayuran banyak untuk mendapatkan dos vitamin c yang di perlukan??

Jom kita berapa banyak dos vitamin c yang di perlukan oleh badan kita dalam seharian>>

"Terdapat banyak pendapat mengenai jumlah sebenar Vitamin C yang diperlukan oleh seorang individu setiap hari. Ianya antara 250mg hingga 10gram setiap hari. Perbezaan ini adalah disebabkan oleh perbezaan berat, jenis aktiviti, kadar metabolisme, penyakit yang dihidapi dan juga umur. Tekanan dan perubahan emosi seperti rasa cemas, kecederaan, pembedahan, melecur atau keletihan akan menyebabkan keperluan vitamin seseorang bertambah.

Vitamin C biasanya tidak memberikan simptom keracunan apabila diambil pada jumlah yang banyak kerana tubuh kita akan menghapuskan vitamin c yang tidak digunakan melalui air kencing atau peluh."
(kredit  http://ourkizuna.blogspot.com) 


Vitamin C merupakan sejenis vitamin larut air, ia tidak dapat disimpan oleh tubuh. Ini bermakna, kita perlu mengambil vitamin C dari masa ke semasa bagi membolehkan fungsi tubuh yang memerlukan vitamin ini berada pada tahap yang optimum.



 

 APAKAH MANFAAT UTAMA VITAMIN C SHAKLEE? 

Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 

Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar. 

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema. 

Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan. 

Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. 

Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan. 

Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


oK SEKARANG APA KATA KITA TENGOK TENGOK TESTIMONI PULAK...!!

Memang terbaik testimoni ni..!!Antara testimoni yang saye suke..sebab saya pun consume vit c..mmg hasil dapat kulit yang cerah..maseh dalam proses pemulihan..insyaallah akan cantik bersih berseri tak lama lagi..

Beliau berjaya mendapatkan kulit putih..bersih berseri..!!
Dengan tahap kesabaran yang tinggi..dalam masa setahun beliau consume VITAMIN C SHAKLEE..memang berbaloi2..
Kenapa lama sangat..?haa..nak cantik harus cantik dari dalam baru terserlah diluarnya..
Vitamin shaklee sememangnya merawat dari dalam..


 Hanya orang yang sabar jer akan mendapat kulit yang di idamkan!!
Jom pulihkan masalah anda secara semulajadi dengan Vitamin C Shaklee!!

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya

Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
Mencerahkan kulit


  





jOM TENGOK LAGI TESTIMONI LAIN DENGAN PENGAMBILAN VITAMIN C DENGAN KOMBINASI VITAMIN LAIN JUGA...






(Pic kredit Vitamin suci.com)


Jom dapatkan Vitamin C Shaklee sebelum raya ni...jom kita gebu gebas raya ni..Insyaallah :)
Harga sebotol Vitamin C  ni sangat berbaloi2..dan sangat jimat..boleh tahan sehingga 6 bulan!!
SEBOTOL HANYA RM92.50 SAHAJA!!!
Anda juga boleh add on ESP dan vitamin lain untuk kulit untuk mendapatkan kesan yang sangat superb!!

Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaida joe.

SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 
 
Shaklee Independent Distributor [1082620]          
Call / Sms /  :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901       
FB:  Juhaid Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)


 

Saturday, June 21, 2014

KENAPA PERLU MEMILIH SHAKLEE

juhaida joe | 3:33 PM |
Assalammualaikum para pembaca semua.....harap semua pembaca sihat sejahtera...Ahamdulillah... :)
Ok hari saya nak share pasal "KENAPA PERLU MEMILIH SHAKLEE".
Pasti para pembaca ingin tahu kan,kenapa and perlu memilih jenama SHAKLEE berbanding jenama lain di pasaran..mesti anda ingat vitamin semua sama sahaja kan...nama pun vitamin mestila benda yang sihat dan baik..

Seperti anda sedia maklum sekarang ni dah banyak suplemen/makanan kesihatan di pasaran,dan berlambak lagi  yang jual di online yang kita belum tentu pasti status keselamtannya.Saya pasti mesti ramai di antara anda di luar masih tercari suplemen yang terbaik untuk anda dan sudah pasti ianya SELAMAT & BERKESAN..

oK berbalik pada tajuk asal,saya nak share kenapa anda kenapa perlu memilih Shaklee..
Jom kita tengok>>>>
Shaklee – Always Safe
  • Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.
  • Potensi yang dijamin -> pengesahan dari pihak ketiga
  • Keaslian dijamin -> 350 ujian pencemaran dilalukan terhadap SETIAP bahan botani
  • 100% kepuasan dijamin
Shaklee – Always Green
  • Tiada perisa tiruan
  • Tiada pemanis tiruan
  • Tiada pewarna atau lemak trans
  • Tiada suapan tersembunyi
  • Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
  • Tidak mengandungi bahan yang dilarang
  • Tidak mengandungi peluntur klorin
Shaklee – Always Work
  • USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)
  • 70 kajian klinikal telah diterbitkan
  • 60 orang saintis Shaklee
  • 50 patents 




Kalau anda semua nak tahu..Vitamin Shaklee berbeza dengan vitamin lain yang ada di pasaran..Untuk pengetahuan anda terdapat 2 jenis vitamin/suplemen,iaitu VITAMIN SINTETIK & VITAMIN NATURAL.Apa beza dua jenis vitamin ni???
Penghasilan
Vitamin natural dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.
Vitamin sintetik dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. Contohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.
Keserasian dengan badan
Vitamin natural dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.
Vitamin sintetik, walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik.
Vitamin sintetik memberi kesan, sama ada jangka pendek atau jangka panjang.
Harga
Vitamin natural tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan2 semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.
Vitamin sintetik biasanya lebih murah dan adakalanya diberi percuma saja.
Kesan kepada tubuh badan
Vitamin natural mengambil intipati dari bahan2 semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan2 yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dlam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.
Vitamin sintetik, oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, makan kebanyakan vitamin sintetik datang dalam bentuk ’solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Begitu juga dengan vitamin2 lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam vitamin sintetik.
 Kesan jangka panjang
 
Vitamin natural tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).
Vitamin sintetik mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.

So kepada anda di luar sana pilihan ada di tangan anda...:)
Ingin cantik dan sihat dengan bahan semulajdi atau sebaliknya:)
( kredit sihatcergas1.blogspot.com )


Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaida joe.


SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 

Shaklee Independent Distributor [1082620]       

Call / Sms /  :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901       
FB:  Juhaid Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)



 

Friday, June 20, 2014

Set Vitamin Cinta Suami Isteri

juhaida joe | 10:50 AM |
Asalammualaikum...lama tak megupdate..hehe...ada masalah yang tak dapat di elakkan...
Ok hari saya nak berkongsikan sesuatu kepada anda yang sudah berkahwin dan kepada yang dah dekat2 mendirikan rumah tangga <3

Ehem...ehem...Vitamin Cinta Suami Isteri.........wah...macam best jer kan...
Kalau anda nak tahu Suplemen shaklee juga ada untuk memantapkan hubungan suami isteri tau...!! Jangan ingat suplemen shaklee untuk cantik,kurus,masalah kesihatan jer...haa..masalah suami isteri pun ado jugak tau...Ok terdapat set vitamin cinta yang terdiri daripada VIATMIN E COMPLEX(untuk suami) & ALFALFA(untuk isteri).Vitamin ni sangat sesuai kepada mereka yang hendak menghangatkan lagi hubungan cinta anda!!

ANTARA MASALAH YANG SERING BERLAKU TERHADAP PASANGAN DALAM PERHUBUNGAN INTIM :

 >> Suami  tidak berminat bersetubuh dengan isteri kerana farajnya berbau atau berair dan tidak mencengkam


>> Ada isteri pula memberitahu, mereka kurang berminat kerana suami cepat klimaks atau ereksi tidak cukup keras dan keadaan itu menyakitkan. 



http://3.bp.blogspot.com/-BSvmzL99Xdw/UJYxWJnzV2I/AAAAAAAAEns/dt-q-OAfvSo/s1600/10891986.cms.jpg
(sekadar gambar hiasan)


Suami dan isteri perlu maklum bahawa hubungan seksual sebenarnya tanggungjawab dan tidak boleh diabaikan. 

Apa kata anda jom cuba Vitamin Cinta bagi mengembalikan kehangatan dalam hubungan anda ...

 gambar mesra fouziah gous dan zhafran
 (sekadar gambar hiasan)


KELEBIHAN VITAMIN E COMPLEX
Vitamin E terlibat secara langsung dalam pembentukan hormon yang melibatkan seks dan kesuburan iaitu androgen, estrogen dan progesterone.Ia memperbaiki kuantiti, kualiti dan memperkuat sperma lelaki supaya dapat bertemu dengan ovum. Vitamin E membantu pasangan yang mempunyai masalah dingin terhadap hubungan intim kerana vitamin E boleh meningkatkan 'sexual desire' dan menikmati hubungan cinta dengan lebih baik.Vitamin E juga meningkatkan LIBIDO dan meningkatkan pengaliran darah ke organ seks lelaki dan perempuan. Vitamin E juga membantu meningkatkan tahap testosteron dalam badan anda. Tanpa testosteron yang cukup dalam badan anda, stamina seksual anda dan keinginan seksual boleh berkurangan.  

KELEBIHAN ALFALFA
Alfalfa pula bertindak lebih hebat dari kacip fatimah. ianya memberi kuasa grip yang boleh membantu pasangan suami isteri menikmati hubungan cinta dengan lebih mengasyikkan. Alfalfa membantu isteri yang mengalami masalah kering ketika bersama, merawat masalah keputihan dan miss V berbau yang pastinya boleh mengganggu keselesaan ketika bersama. 



 

Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.
Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.
 

Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaida joe.




SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 

Shaklee Independent Distributor [1082620]     

Call / Sms /  :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901       
FB:  Juhaid Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)


 
 

Thursday, June 12, 2014

Testimoni Set Kecantikan Shaklee

juhaida joe | 1:05 PM |
Assalammualaikum semua....harap semua sihat dan ceria hendaknya..AMIN..
Ok hari ni saya nak share testimoni SET KECANTIKAN SHAKLEE...
Saya pasti ramai di luar sana mengalami masalah kulit muka....macam2 masalah...masalah kulit kusam la,,berjergat..berminyak..masalah kulit muka berparut..tidak bermaya..jerawat...alahai..banyak nya masalah kan...
Tapi kalau anda semua nak tahu kesihatan kulit ni harus di titik beratkan penjagaannya dari dalam dulu..baru la luaran...kalau jaga di luar sahaja..dalam tak sihat tak boleh jugak kan...kalau anda tersalah pilih produk kecantikan pasti akan memburukkan lagi keadaan...
Ok tak mau cerita panjang lebar lagi jom kita baca dan lihat testimoni seorang pengguna shaklee...>>>


(kredit:ummierna.blogspot.com)



Deangan mengamalkan SET KECANTIKAN SHAKLEE sahaja...iaitu Vitamin C,Vitamin E, & ESP....denagan mengamalkannya secara konsisten dan penuh kesabaran akhirnya PN SUZIE mendapatkan hasil yang sangat di luar jangkaan!!!anda lihat sendri gambarnya tidak di edit langsung.. :)

Kepada anda di luar sana yang mengalami masalah yang sama seperti PN.Suzie..Apa kata anda bertukar kepada rawatan dari dalam dahulu..bila dalam dah sihat..luaran pun cantik :)

ANDA MAHU TENGOK SAHAJA????
JANGAN TENGOK SAHAJA...SANGAT2 RUGI..ORANG LAIN DAH CANTIK..TAK KAN ANDA MAHU DUDUK DIAM SAHAJA??

JANGAN BEGITU..ANDA PERLU BERTINDAK SEKARANG..!!JAGALAH MUKA KITA SEBAIKNYA...ALLAH DAH BAGI KITA MUKA YANG CANTIK..KITA HARUSLAH BERTANGUNGJAWAB MENJAGA SEBAIKNYA DENGAN PEMBERIANNYA.. :)

Jangan tangguh lagi. Jika anda ambil keputusan untuk merawat dari dalam, badan anda lebih sihat dan lebih cepat masalah anda dapat diselesaikan.

Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaida joe.
SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 


Shaklee Independent Distributor [1082620]     
Call / Sms /  :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901       
FB:  Juhaid Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)


 

Tuesday, June 10, 2014

Berpantang Dengan Set Pantang/Bersalin Shaklee

juhaida joe | 7:33 AM |
Assalamualaikum semua geng bloger..dan semua pembaca blog Juhaidajoe...harap kawan2 sekalian sihat belaka..Alhamdulillah dalam tak sedar Insyaallah dalam 18 hari kita akan menyambut kedatangan RAMADHAN...Insyaallah AMIN...

oK hari saya nak bercerita Set Berpantang/Bersalin dengan suplemen Shaklee...
Bagus ke set berpantang Shaklee ni ???Insyaallah sememang bagus set ni..telah di percayai oleh ramai ibu yang telah mengunakannya...banyak testimoni yang berpuas hati dengan set bersalin Shaklee ni...Bukan sekadar sihat..malah badan sihat,bertenaga,,luka bersalin / czer pun cepat sembuh..susu bertambah..muka pun berseri..

Kenapa ibu-ibu perlu Set Berpantang/Bersalin Shaklee?? Sememangnya dalam tempoh berpantang sama ada bersalin NORMAL @ CZER..tubuh ibu akan berada dalam keadaan yang sangat lemah, memerlukan penjagaan yang rapi & rehat yang secukupnya.
Saya tahu kadang2 tu terdapat juga beberapa masalah ibu-ibu tidak dapat rehat yang secukupnya, antaranya termasuk lah anak terjaga waktu malam, ibu bangun untuk menyusukan anak, terpaksa menguruskan anak-anak yang lain & macam-macam lagi kan...Sebab itulah ibu2 sangat memerlukan suplemen tambahan atau makanan tambahan sebagai pemberi tenaga kepada ibu dalam proses pemulihan dalam berpantang.. Oleh itu, 'Makanan Tambahan' atau Supplement yang terbaik perlu diambil untuk memastikan ibu CEPAT SEMBUH, CERGAS & KEMBALI BERTENAGA semasa di dalam pantang. So sangat di sarankan ibu2 mengambil Set Berpantang/Bersalin Shaklee..








Cadangan Asas





 
1) B COMPLEX dengan asid folic





  • B complex sangat membantu dalam mengembalikan & meningkatkan tenaga ibu-ibu berpantang. Dalam tempoh berpantang, walaupun ibu-ibu disarankan untuk mendapatkan rehat yang mencukupi, kadang kala terdapat kekangan yang membuatkan si ibu tidak dapat berehat seperti anak meragam & sebagainya. 
  • B complex memberikan ibu tenaga luar biasa , di mana ia dapat menukarkan makanan kepada tenaga dengan cepat.
  • B complex juga mampu membantu ibu menghindari stress & menggelakkan meroyan kerana  B complex dapat meningkatkan pengaliran saraf dengan baik.



2) VITA LEA dengan Zat besi.

  • Mengandungi 23 jenis vitamin & mineral yang belum tentu kita mampu ambil dari sumber makanan harian , lebih-lebih lagi dalam dalam tempoh berpantang. Oleh itu Vita lea dapat memastikan badan kita mendapat semua vitamin bagi menambah kembali tenaga & meningkatkan kesihatan.
  • Mengandungi iron @ zat besi bagi membantu menghasilkan sel darah merah bagi menampung kehlangan darah semasa proses kelahiran.

3) VITA C 

  • Dapat memperbaiki tisu-tisu yang telah rosak sepanjang proses kehamilan & kelahiran, dalam masa yang sama dapat meningkatkan sistem pertahanan badan.
  • Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen & kesannya kulit bertambah cantik

4) ZINC 



  • Merupakan antara supplement terpenting dalam tempoh berpantang. Zinc sangat penting dalam mempercepatkan pembaikkan luka-luka luaran & dalaman. Ibu berpantang digalakkan memakan ikan haruan & ikan haruan sangat kaya dengan zinc, tetapi kadang kala untuk mendapatkan ikan haruan agak sukar. Oleh itu lebih mudah dengan mengambil kapsul zinc






Cadangan Tambahan




5) ESP (Energizing Soy Protein)


  • Membantu memberikan tenaga segera kepada ibu
  • Membina sel-sel baru
  • Menggalakkan pengeluaran susu ibu serta memekatkan susu ibu
  • Mencantikkan kulit ibu



6) OSTEMATRIX ( Kalsium) 

  • 1 biji Ostematrix = 1 gelas susu. Susu sangat penting dalam mengembalikan kekuatan tulang.
  • Ostematrix juga dapat menbantu mengatasi masalah sembelit & membantu pelawasan ibu-ibu berpantang.


Dengan adanya produk SHAKLEE yang mengandungi nutrisi lengkap ini, ibu-ibu berpantang dapat menjalani proses berpantang dengan sihat & sempurna, Selain itu ia juga dapat memastikan ibu kekal cantik, langsing, bertenaga & dapat menjalankan tanggungjawab sebagai seorang ibu dengan sempurna. 

Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaida joe.
SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 


Shaklee Independent Distributor [1082620]     
Call / Sms /  :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901       

FB:  Juhaid Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...