Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Wednesday, February 12, 2014

Kebaikan Set Hamil Shaklee

juhaida joe | 4:06 PM |

Setiap Ibu Mengandung pasti mahukan bayi dalam kandungannya mendapat khasiat yang terbaik untuk pembesaran dan pertumbuhan otak bayi yang sihat .Set Mengandung Shaklee memenuhi kesemua keperluan ibu hamil yang sangat memerlukan banyak khasiat semasa tempoh hamil.Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan dapat membantu dalam perkembangan otak bayi yang sempurna serta mendapatkan perkembangan bayi yang sihat.

Kesemua Produk Shaklee yang terdapat dalam Set Mengandung Shaklee ini telah terbukti berkesan membantu para ibu hamil untuk mengatasi semua masalah lazim dihadapi ibu mengandung.Seorang ibu yang sedang hamil secara amnya perlu mengambil bijirin dan sayuran hijau yang banyak untuk memenuhi keperluan asid folic dan protein serta karbohidrat untuk tenaga.Kekurangan zat akan menyebabkan ibu hamil mengalami masalah anemia yang boleh menganggu kesihatan.Ibu hamil juga di galakkan mengambil vitamin kerana ianya dapat mengurangkan risiko kecacatan ketika hamil,mengurangkan kelahiran bayi pramatang serta kekeurangan berat ketika lahir,ia juga dapat membantu ibu kekal sihat dan memberi kekuatan kepada ibu sepanjang tempoh kehamilan,juga mengurangkan risiko kecacatan kekurangan nutrisi bagi ibu yang sering menagalami masalah loya2,muntah juga tiada selera makan dalam beberapa tempoh kehamilan.Pengambilan makanan berkhasiat adalah sangat penting semasa tempoh kehamilan.
Set Kehamilan Shaklee juga boleh digunakan sebagai Set Bersalin. Itulah keunikan Shaklee. Bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan produk adalah selamat untuk diambil semasa mengandung, berpantang, menyusu dan seterusnya.


1)Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)


 >Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
>Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
>Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
>ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

 
2)B-Complex 

>Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.

 


3)Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
>Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
>Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.
 


4)Vitamin C


 

>Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.
>Sangat membantu Penyerapan iron .

 


5)Ostematrix


 >Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
>Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

>Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
>Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.
 


6)OmegaGuard >DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
>Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.
>Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

Berminat?Boleh PM Juhaidajoe

Juhaidajoe
Shaklee Independent Distributor [1082620]
Call/sms : 013-5000902 / whatsapp : 013-5000901
Juhaidajoe Vitamin Shoppe

juhaidajoe.blogspot.com


No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...