Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Monday, February 23, 2015

TIPS KURUS SECARA SIHAT

juhaida joe | 12:08 PM |
Assalammualaikum semua....hari ni jue nak share TIPS untuk anda nak berdiet ..nak turunkan berat badan ke..dan seangkatan dengannya...

Ada tak antara anda yang nak kurus sampai tak nak makan nasi???

Sebenarnya cara begitu tak berapa nak sihat....juga boleh dikatakan Diet melampau sampai tak nak makan nasi...Bagi yang nak berdiet tu buat la banyak research apa sebenarnya diet yang sihat.Janganla kita diet sampai muka pun nampak PUCAT...silap-silap orang nampak macam hantu jerangkung..hehe...Haa,,tu yang tak mau tu...Kalau nak diet pun janganlah sampai jadi begitu ok..

Paling tidak nak diet...biar waktu breakfast kita makan yang berat sedikit...yang boleh buat kite kenyang lebih lama..contoh tinggi kandungan protein boleh bantu kenyang lebih lama..Makan sederhana banyak waktu tengahari. Dan jangan makan berat waktu malam atau makan malam sebelum pukul 7 malam.


Jika boleh makan HEAVY WAKTU PAGI..sebabnya perut kita mempunyai banyak masa untuk hadam makanan tu..dari pagi sampai malam kan..Kenapa malam jangan makan berat? Sebab lepas kita makan, kita akan tidur. Masa tidur, kilang dalam perut kita pun nak berehat..So perut pun tak aktif bekerja untuk mencernakan makanan tu. Lagi lagi karbohidrat macam nasi! Ambil masa untuk hadam tau! last-last die bertepu kat dalam badan kita...

Haa..disinilah saya nak tekankan...Siapa yang bekerja untuk hadam makanan dalam badan kita? Sudah tentulah OTOT kita yang membantu kan..OTOT PERLUKAN TENAGA UNTUK BEKERJA MENGHADAM SEMUA MAKANAN...Sebab otot perlukan TENAGA untuk berkerja dengan jayanya menjalankan tugas... Kalau tak makan macam mana nak ada tenaga? Tu yang muka pucat macam jerangkung tu. ..badan tenaga tak ada kan..




Minuman Cinch Shake ni fungsi utama untuk beri tenaga dan tingkatkan metabolisme badan. 
Campuran Protein dengan Leusina yang bebas LAKTOS, RENDAH glisemik dan SOYA YANG NON GMO. Apa pun secara ringkasnya, minuman Cinch Shake ni memang direka khas untuk kekalkan otot supaya otot tu bekerja keras membakar dan mecernakan makanan yang kita makan. 

Cinch sangat sesuai dijadikan sebagai PENGANTI MAKAN MALAM..kerana lepas minum CINCH ni akan rasa kenyang lebih lama,sebab tu waktu malam anda tak perlu ambil makanan berat dah...Tapi sangat high reccomend untuk korang yang risau makan sikit tapi berat naik. 
Tu tandanya OTOT MALAS BEKERJA..Juga Cinch memberi tenaga yang berpanjangan.

So kepada anda nak berdiet tu pastikan anda berdiet dengan sihat ok..Gantikan Minuman protein sebagai meals replacement anda dari tidak mengambil apa-apa..


# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #



Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902 
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan) 


No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...