Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Wednesday, July 9, 2014

Misi Kurus dengan Lecithin dan Alfalfa Di bulan Ramadhan.

juhaida joe | 11:49 AM |
Assalammualaikum semua...harap ramadhan yg ke-11 anda semua masih bersemangat mengerjakan ibadah puasa serta ibadah2 lain...harap ramadhan kali ini menjadi ramadhan terbaik buat anda.

Saya nak cerita sikit pasal "Misi Kurus dengan Lecithin dan Alfalfa Di bulan Ramadhan". Saya tahu mesti anda yang ade projek kurus tak sabar menantikan hasilnya kan??
Nak kurskan badan mestilah secara sihat janganlah main semberono jer tak nak makan itu ini...sebab nanti takut gemuk...salah sebenarnya...nanti sakit lagi susah..Menjaga kesihatan juga merupakan salah satu ibadah..so bila badan dah sihat ibadah pun lancar kan..

Ok kepada yang nak menguruskan/menurunkan berat badan sepanjang ramdhan ni boleh la cuba 2 produk ni dan tips diberikan...tapi yang penting anda haruslah berdisplin...

Ada 2 produk untuk anda yang nak megejar #misikurus# anda..iaitu LECITHIN & ALFALFA.
2 produk sangat mampu milik...Lecithin RM52.50 ,  Alfalfa RM53.75.



 


Kepentingan Lecithin :

Asasnya, lecithin berfungsi sebagai ‘pemecah lemak’ (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :
  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.


Kegunaan Lecithin :

PALING UTAMA
  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
  • Meringankan sembelit, meleraikan  toksin dalam usus.
  • Menghalang enapan lemak dihati. 
     



 



Daun Alfalfa merupakan makanan tinggi nutrisi dan sumber fiber yang baik untuk detox tubuh

KEGUNAAN ALFALFA:
  • Mencuci hati, darah dan usus – makanan yang sangat beralkali boleh normalkan kembali badan yang berasid, membersihkan hati, kolon, darah, menyingkirkan toksin dari badan, mencantikkan kulit dan otot.
  • Penggunaan jangka panjang dapat menyingkirkan lemak dan kolestrol, mengurangkan kolestrol,mengandungi saponin – span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol
  • mperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, ulser gastric, sembelit, hepatitis dan hyperacidity
  • Sangat berkesan untuk pencernaan dan buang angin, menjadikan badan terasa lebih ringan.


OK saya nak share TIPS bagaimana cara nak kurus bulan puasa ni...
Sahur: 

Ambil makanan yang tinggi serat, contohnya banyak kan sayur, kurangkan karbohidrat ( kalau boleh ambil karbohidrat komplex macam oat, beras perang) dan banyakkan protien. Minum air sebanyak mungkin,paling kurang 2 liter. lepas tu ambil lecithin. Lepas sahur, jangan terus tidur. Buatla aktiviti-aktiviti ringan..seperti megemas dan sbgnye.

Waktu siang pulak elakkan terlebih tidur. Sebab bila kita berjaga, badan kita akan bakar kalori/lemak. Jadi semua lemak yang dah lama badan kita simpan tu dapat la dipecahkan. Kalau nak lagi cepat turun berat tu, agak-agak setengah jam lagi nak berbuka, buat la senaman-senaman ringan dalam 20-30 minit. Sebab, lepas senaman, kadar metabolisme badan kita akan meningkat, so by the time buka puasa tu, memang badan akan bakar terus apa yang kita makan.

Waktu berbuka: Buka secara sederhana. Ambil 2-3 biji kurma dan minum air 2-3 gelas. Lepas tu rileks kjp pegi solat maghrib dulu. Lepas solat maghrib bru ambil makanan berat. Prinsip dia sama macam masa sahur. 
 
tips: -nasi tidak lebih dari satu mangkuk kecil
       - kunyah makanan sampai hancur sebelum telan, sebab otak akan menghantar signal kenyang kat tubuh kita 20 minit setelah suapan pertama. Jadi nak elakkan makan secara berlebihan, kunyahlah makanan tu lebih lama dan berhenti bila dah rasa kenyang.
-lepas makan, ambil lecithin.
sepanjang malam, banyakkan pengambilan air masak, bagi elakkan badan kita dehydrated. Ganti balik air yang dah hilang sepanjang hari berpuasa tu. Lepas tu sebelum tidur, ambil alfalfa untuk detox. bagi bawa keluar toksin dari badan. Bila bangun pagi, senang nak lawas dan rasa lebih fresh.

So nak kurus sebelum raya ikut jer tips ni ok.... :)
**Cara pengambilan bergantung kepada penerimaan badan seseoang..ada yang boleh ambil vitamin sebelum dan juga ade juga yang boleh ambil selepas makan...anda perlu try and adjust..

(credit vitaminsemulajadi.com)

Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaida joe.

SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA.

PENGHATARAN KESELURUH MALAYSIA.

Juhaidajoe
Shaklee Independent Distributor [1082620]
Call / Sms / :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901
FB: Juhaida Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)


 

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...