Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Tuesday, June 10, 2014

Berpantang Dengan Set Pantang/Bersalin Shaklee

juhaida joe | 7:33 AM |
Assalamualaikum semua geng bloger..dan semua pembaca blog Juhaidajoe...harap kawan2 sekalian sihat belaka..Alhamdulillah dalam tak sedar Insyaallah dalam 18 hari kita akan menyambut kedatangan RAMADHAN...Insyaallah AMIN...

oK hari saya nak bercerita Set Berpantang/Bersalin dengan suplemen Shaklee...
Bagus ke set berpantang Shaklee ni ???Insyaallah sememang bagus set ni..telah di percayai oleh ramai ibu yang telah mengunakannya...banyak testimoni yang berpuas hati dengan set bersalin Shaklee ni...Bukan sekadar sihat..malah badan sihat,bertenaga,,luka bersalin / czer pun cepat sembuh..susu bertambah..muka pun berseri..

Kenapa ibu-ibu perlu Set Berpantang/Bersalin Shaklee?? Sememangnya dalam tempoh berpantang sama ada bersalin NORMAL @ CZER..tubuh ibu akan berada dalam keadaan yang sangat lemah, memerlukan penjagaan yang rapi & rehat yang secukupnya.
Saya tahu kadang2 tu terdapat juga beberapa masalah ibu-ibu tidak dapat rehat yang secukupnya, antaranya termasuk lah anak terjaga waktu malam, ibu bangun untuk menyusukan anak, terpaksa menguruskan anak-anak yang lain & macam-macam lagi kan...Sebab itulah ibu2 sangat memerlukan suplemen tambahan atau makanan tambahan sebagai pemberi tenaga kepada ibu dalam proses pemulihan dalam berpantang.. Oleh itu, 'Makanan Tambahan' atau Supplement yang terbaik perlu diambil untuk memastikan ibu CEPAT SEMBUH, CERGAS & KEMBALI BERTENAGA semasa di dalam pantang. So sangat di sarankan ibu2 mengambil Set Berpantang/Bersalin Shaklee..








Cadangan Asas





 
1) B COMPLEX dengan asid folic





  • B complex sangat membantu dalam mengembalikan & meningkatkan tenaga ibu-ibu berpantang. Dalam tempoh berpantang, walaupun ibu-ibu disarankan untuk mendapatkan rehat yang mencukupi, kadang kala terdapat kekangan yang membuatkan si ibu tidak dapat berehat seperti anak meragam & sebagainya. 
  • B complex memberikan ibu tenaga luar biasa , di mana ia dapat menukarkan makanan kepada tenaga dengan cepat.
  • B complex juga mampu membantu ibu menghindari stress & menggelakkan meroyan kerana  B complex dapat meningkatkan pengaliran saraf dengan baik.



2) VITA LEA dengan Zat besi.

  • Mengandungi 23 jenis vitamin & mineral yang belum tentu kita mampu ambil dari sumber makanan harian , lebih-lebih lagi dalam dalam tempoh berpantang. Oleh itu Vita lea dapat memastikan badan kita mendapat semua vitamin bagi menambah kembali tenaga & meningkatkan kesihatan.
  • Mengandungi iron @ zat besi bagi membantu menghasilkan sel darah merah bagi menampung kehlangan darah semasa proses kelahiran.

3) VITA C 

  • Dapat memperbaiki tisu-tisu yang telah rosak sepanjang proses kehamilan & kelahiran, dalam masa yang sama dapat meningkatkan sistem pertahanan badan.
  • Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen & kesannya kulit bertambah cantik

4) ZINC 



  • Merupakan antara supplement terpenting dalam tempoh berpantang. Zinc sangat penting dalam mempercepatkan pembaikkan luka-luka luaran & dalaman. Ibu berpantang digalakkan memakan ikan haruan & ikan haruan sangat kaya dengan zinc, tetapi kadang kala untuk mendapatkan ikan haruan agak sukar. Oleh itu lebih mudah dengan mengambil kapsul zinc






Cadangan Tambahan




5) ESP (Energizing Soy Protein)


  • Membantu memberikan tenaga segera kepada ibu
  • Membina sel-sel baru
  • Menggalakkan pengeluaran susu ibu serta memekatkan susu ibu
  • Mencantikkan kulit ibu



6) OSTEMATRIX ( Kalsium) 

  • 1 biji Ostematrix = 1 gelas susu. Susu sangat penting dalam mengembalikan kekuatan tulang.
  • Ostematrix juga dapat menbantu mengatasi masalah sembelit & membantu pelawasan ibu-ibu berpantang.


Dengan adanya produk SHAKLEE yang mengandungi nutrisi lengkap ini, ibu-ibu berpantang dapat menjalani proses berpantang dengan sihat & sempurna, Selain itu ia juga dapat memastikan ibu kekal cantik, langsing, bertenaga & dapat menjalankan tanggungjawab sebagai seorang ibu dengan sempurna. 

Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaida joe.
SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. 


Shaklee Independent Distributor [1082620]     
Call / Sms /  :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901       

FB:  Juhaid Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)



 

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...