Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Tuesday, December 9, 2014

Kenapa kita perlukan makanan RENDAH INDEKS GLISEMIK??

juhaida joe | 3:55 PM |
Salam petang semua..harap petang yang mendung tak buat anda mengantuk yer..almaklumla nak dekat time balik keje badan pun dah rasa lemau dah yer..

Ok petang ni saya nak share Info pasal MAKANAN RENDAH INDEKS GLISEMIK..Kita semua memang sangat digalakam mengamal makanan yang rendah indeks glisemik,,kerana ia membantu anda kenyang lebih lama..membantu anda bertenaga lebih lama..tu pasal lepas time makan anda rasa mengantuk aje..sebab makan karbo banyak sangat tengahari tadi kan..


APA PERBEZAAN MAKANAN RENDAH INDEKS GLISEMIK dengan MAKANAN TINGGI INDEKS GLISEMIK??


  • Makanan yang lambat menjadi glukosa dipanggil sebagai RENDAH INDEKS GLISEMIK.
  • Makanan yang mudah & cepat hadam dan ditukar menjadi glukosa dalam darah dipanggil TINGGI INDEKS GLISEMIK.

Antaranya Makanan RENDAH INDEKS GLISEMIK dapat membantu :√ Makanan rendah glisemik dapat membantu menstabilkan paras gula dalam darah,ia sangat sesuai untuk pesakit kencing manis. 

√ Makanan rendah glisemik dapat membantu kita kenyang lebih lama,ia sangat sesuai kepada mereka yang sedang menurunkan berat badan juga berpuasa.


√ Makanan rendah glisemik dapat mambantu memberi tenaga yang berpanjangan,kerana ia mengimbangi paras glukosa dalam darah,menyebabkan tenaga dibebaskan perlahan2 menjadikan kita bertenaga tempoh yang lama.
Oleh itu..pastikan anda jadikan ESP sebagai 
penganti makanan yang anda makan yang mempunyai indeks glisemik yang tinggi yang menyebabkan anda mudah rasa lapar dan berisiko ke arah kegemukan dan memudaratkan kesihatan juga membantu anda rasa kenyang lebih lama serta kekal bertenaga..

Sudah tentu ESP pilihan utama mereka yang sibuk bekerja,kerja yang banyak mengunakan tenaga,selalu lapar,mengatuk dll..


Ok setakat ni sahaja yang saya kongsikan..Insyaallah next saya akan kongsikan Contoh makanan Rendah indeks glisemik dan Tinggi indeks glisemik..Insyaallah akan memberikan Konsultasi EKSKLUSIF sebelum dan selepas pembelian.

# Saya Mahu Bantu Ramai Lagi Untuk Lebih Sihat #

Shaklee Independent Distributor [1082620]    
Call / Sms /whatsapp  :013-5000902
FB:  Vitamin Juhaidajoe  (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)
No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...