Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Friday, May 23, 2014

Zinc antara nutrien terpenting untuk tubuh!!

juhaida joe | 9:44 AM |

20140501-230714.jpg

Assalamualaikum semua...
hari ni saya nak shate tentang kebaikan ZINC untuk tubuh badan kita...saya tahu ramai antara anda di luar sana mesti ada yang tak tahu apa kepentingan zinc untuk tubuh kita...dulu saya pun tak tahu..tapi saya ambik tahu..haa...sekali nah...banyak kebaikan zinc ni..zinc ni merupakan antara nutrien yang penting jugak yang diperlukan olh tubuh badan kita ni..

Jom kita lihat apa kebaikan ZINC COMPLEX>>>
  1. Meningkatkan sistem imun – membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit.
  2. Diabetis – membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin.
  3. Kanser prostat – pengambilan zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%.
  4. Ovulasi wanita – wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya.
  5. Memperbaiki radang kulit – Pengambilan zinc dapat memperbaiki radang kulit seperti jerawat.
  6. Jerawat – Zinc bertindak dengan mengawal selia jumpah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zinc juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.
  7. Kelesuan kronik
  8. Mengekalkan deria bau – Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif.
  9. Kemampuan seks lelaki – zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma
  10. Gugur rambut / botak – zinc mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel.
  11. Membentuk kolagen – Zinc membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ.
  12. Penyembuhan luka yang cepat – zinc mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki alergy
  13. Rabun malam
Zinc amat diperlukan dari remaja hingga lah ke peringkat tua....sebab itulah jangan di pandang ringan tentang keperluaan zinc ni yer....:)Saya juga mengambilnya untuk masalah jerawat saya..ALHAMDULILLAH.. jerawat tumbuh pun cepat kecut..kalau ade jerawat tumbuh pun hanya time datang bulan jer..itu biasa2 lah kan..jika tidak sebelum ni,tak tentu hari..ada jer jerawat hinggap kat muka ni..saya memang sangat sarankan lah kepada yang mempunyai masalah jerawat terutamanya..kalau ambil mana2 suplemen pun selitkan sebotol zinc..anda akan nampak kesannya...dan dapat banyak kebaikan lagi..

Kesan kekurangan zink boleh menyebabkan:
  • pertumbuhan perlahan dalam bayi dan kanak-kanak
  • perkembangan seksual lambat di kalangan remaja dan mati pucuk di kalangan lelaki
  • rambut gugur
  • cirit-birit
  • mata dan kulit luka
  • hilang selera makan dan kehilangan berat badan
  • masalah dengan penyembuhan luka
  • mengurangkan keupayaan untuk merasa makanan
  • tahap kecerdasan yang rendah  

Berminat atau nak join member untuk dapatkan harga super jimat boleh PM Juhaida joe


SEKIRANYA ANDA INGIN MENCUBA SUPPLEMENT SHAKLEE, BOLEH HUBUNGI SAYA DAN KONSULTASI YANG BERTERUSAN DAN EKSKLUSIF AKAN DIBERIKAN PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN BLOG Juhaidajoe. :)

Shaklee Independent Distributor [1082620]  Call / Sms /  :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901   
FB:  Juhaid Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)


 



No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...