Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Monday, April 21, 2014

Set tambah selera makan anak

juhaida joe | 10:36 PM |
Ibu bapa seringkali berAsa rungsing atau susah hati jika anak mempunyai masalah kurang selera makan atau memilih dalam makanan..Sekarang saya nak share sedikit tentang bagaimana nak tangani masalah anak yang kurang selera makan.Ok.terdapat suplemen atau makanan tambahan yang dapat membantu menambah selera makan anak,iaitu Shaklee Meal Shakes dan Omega guard.Jom kita lihat satu-satu bagaimana set ni membantu si kecil dalam penambahan selera makan mereka.. 


 

Bagaimana Mealshake Membantu Tambah Selera Makan Anak

- Mealshake shaklee adalah supplement-MAKANAN TAMBAHAN. Bukan ubat
   ajaib
- Mealshake menyokong keperluan nutrisi yang diperlukan proses
   tumbesaran anak-anak
- Mealshake mengandungi  23 vitamin dan mineral perlu
- Vitamin-vitamin dan mineral dalam mealshake memperbaiki fungsi
   tubuh termasuk signal selera makan
- Mealshake sebagai pelengkap vitamin dan mineral. Anak yang sedang
   membesar sangat memerlukan MAKANAN TULEN YANG BERKHASIAT
   mengikut piramid makanan.
- Mealshake meninggikan sistem imun tubuh anak anda. Jadi Anak anda
   Insyaallah jarang jatuh sakit. (Bila jatuh sakit, selera makan lagi
   menurun dan berat badan turut menurun)

Siapa yang sesuai mengambil Mealshake Shaklee ini?
  • Bayi bermula 1 tahun ke atas – sebagai multivitamin utk membantu pembesaran yang sihat dan kuat.
  • Kanak-kanak yang selalu sembelit
  • Kanak-Kanak yang kurang selera makan
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
  • Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Warga tua dan seisi keluarga

Kelebihan Meal Shakes Shaklee
  • membantu perkembangan minda dan IQ anak
  • menambah selera makan anak-anak
  • membantu masalah sembelit
  • mengatasi masalah selalu selsema dan asma
  • menambah berat badan bagi mereka yang terlampau kurus.

 


 Terdapat banyak masalah dengan si kecil yer..anak susah makan.anak asyik demam.anak alrgik..sembelit dan macam2 lagi.Tapi dah banyak perkabaran yang gembira dari mereka yang telah consume set ni..Meraka semua puas hati dengan hasil nya..Mealsahake ni powder form,macam susu tepung jer..sangat senang nak bagi anak2 minum,just bancuh macam buat susu macam biasa jer..rasa pun sangat sedap perisa vanilla gitu. :)

Ok sekarang nak cerita pasal omega guard pula yer..apa yang best omega guard ni untuk si kecil.Omega ni berbentuk gel capsul,so sangat senang nak beri pada si kecil,yang anak kecil tu boleh cucuk sikit capsul tu dan titiskan cecair ke dalam susu atau makanan sikecil.


kelebihan Omega Guard:
1) Sumber minyak ikan yang mengandungi asid lemak Omega, termasuk DHA dan EPA
2) EPA menyihatkan jantung dan sendi anak
3) DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak, meningkatkan daya ingatan dan fokus anak



HASIL YANG AKAN DAPAT GABUNGAN MEALSHAKE & OMEGA GUARD.
✔ Menguatkan fungsi imunisasi badan
✔ Meningkatkan tahap kepekaan
✔ Menggalakkan tumbesaran & perkembangan yang sihat
✔ Meningkatkan daya ingatan & keupayaan pembelajaran.
✔ Anak-anak kurang sembelit
✔ Meningkat selera makan anak
✔ Mengurangkan masalah kulit seperti ekzema
✔ Menggalakkan fungsi otak, sistem saraf & fungsi mata.
 



Banyak bukan manfaat set shaklee ni kan :)

Ok jom dapatkan set kanak-kanak Shaklee ni untuk si kecil sekarang!
Insyaallah anda akan mendapat tip eksklusif dari saya dan konsultasi yang berterusan :)



Shaklee Independent Distributor [1082620]
Call / Sms /  :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901

FB:  Juhaida Joe

 

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...