Read more: http://www.ciktom.com/tutorial-pasang-butang-tweet-plus-one-share-dan-like-facebook-blogspot/#ixzz2mBdRtwHf

Wednesday, April 30, 2014

Untungnya join Shaklee !!

juhaida joe | 5:46 PM |

Salam petang semua…tadi saya dok pikir dulu2 sentiasa lah fikir nak bisness ape la yer..kot2 boleh tambah pendapatan sampingan..pernah buat dropship…huh..jenuh hari2 kene upload  baju baru :)

Satu hari tu..dok terpikir kejap macam mana pulak nak bagi settle jerawat  yang mula tumbuh balik..dan kuantiti susu badan dah mula kurang…Hah... asyik dok terpikir jer kan…bertindak nyer tak…hehe…skarng jangan buat macam tu alamat tak jalan la bisness saya sekarang kalau asyik dok terpikir je…hehe.. :)

Nak jadikan cerita la..teringat kawan husband ada jual Shaklee…pegi la cari name card tu..jenuh la cari kan..jumpa…suruhla husband tanya kan pasal produk untuk kulit jerawat dah masalah susu badan..mintak yg budjet2 jer..huhu…selepas itu saya dikenalkan dengan isteri kawan husband merupakan seorang penjual produk Shaklee..yang sangat2 arif pasal produk Shaklee ni ..iaitu Pn Lia  UmmiIrfan..dari situlah saya mula kenal Puan Lia…start situ saya korek blog ,fb mama lia saya..nampak kat situ die cerita pasal bisness Shaklee plak tu..mmg sah2 la saye terjumpa dengan orang yang betul..lepas confrm beli produk Shaklee dengan mama lia..then bagitau siap nanti nak jadi member then nak buat biz macam dia..wah berkobar2 kot masa tu memang exited sangat..masa tu tengah  tak bz,memang tengah cuti sem,memang banyak sangat masa terluang..sebab tak der benda nak pikir..assignment ker..exam ker..…saya dalam diam skodeng blog mama lia saya..pegi google sana sini pasal buat blog..macam mane buat biz blog…sebab saya terbaca dekat blog mama lia saya kalau nak kekal lama,,nak cari customer..elok la dari blog..kat situ orang akan kenal kita..jual nama kita dulu…

So dalam diam2 saya buat blog pelan2..then bila dah siap sikit blog tu,sya bagtahu die saya yang saya dah buat blog sikit,takut nanti dah start class takut  tak sempt nak belaja buat blog..huhu…bila start bulan dec 13, tahun lepas saya mendaftar menjadi ahli Shaklee yang mahu serius berbisnez bersama Shaklee…yang mahu  serius berbisnes akan di serap masuk dalam screet group..WAH lagi exited saya..terbuntang jugak la mata saya ni..wah group ni sangat2 lah lain..SATU benda yang buat saya suka sangat dalam group ni adalah Leader2 ni sangat menekan amalan2 rohani..saya sangat2 lah tersentuh kat situ sebab kat situ saya banyak belajar..dari tak pernah buat solat tahajud..saya usaha gagahkan diri untuk buat…dari tak pernah buat solat dhuha..saya Berjaya buat seminggu 5x..pernah juga buat hari2 tak tinggal…juga mnjadikan saya menjaga solat wajib ..

Sejak saya join group jutawan ni..memang saya dapat melihat sikit2 perubahan dalam diri saya..kalau tidak kelaut sesajer saya ni..Mula2 saya buat bisness Shaklee ni memang saya pelan2 buat apa yang mama lia suruh,tapi tak semua saya buat serentak..saya buat pelan2,dari sedikit2,,lame2 saya buat yang banyak :)

Alhamdulillah sekarang apa yang mama lia saya suruh,amalan rohani saya cuba buat dengan terbaik..sedaya mungkin yang saya boleh..selain solat 5 waktu,ialah zikir..beringat untuk sentiasa berzikir..time duduk ker,,sambil berfb ker..baring2 ker..brjaln dalam kereta ker..saya cuba baca walaupun sedikit..Wlaupun RCA kadang2 buat kadang2 tak buat….huhu…saya tahu diri saya masih dalam proses  untuk jadi yang terbaik.. :) 

Bab rezeki pulak jangan dok pikir rezeki duit ja Allah nak bagi..selain dari bonus Shaklee yang saya dapat ,ada rezeki yang lain saya dapat juga yang sentiasa mengembira hati saya..Bagi saya skop rezeki ni luas,.. ;)

Dengan Shaklee lah saya jana PENDAPATAN TAMBAHAN & Suatu hari nanti akan jadi pendapatan tetap saya!!! Insyaallah :)
 
Ok Sekarang saya nak share kelebihan yang anda boleh dapat bila join SHAKLEE,yang saya pun dah merasanya sekarang :) 


 

## Dapat bonus tiap2 bulan
-WOW.. best nya dapat bonus tiap2 bulan??orang lain dapat bonus setahun sekali jer kalau berkerja..hehe..boleh percaya ker??Alhamdulillah saya dah merasa bonus  dari Shaklee,dari 2 angka ke 3angaka ,urm bunyi macam sikit jer 2 dgn 3 angka tu..jangan pandng sembarangan sapa nak bagi duit tu saje2 yer dak..& Insyaallah saya akan pergi capai 4angka,5angka,6 angka macam mama Lia saya :)

## Dapat untung Runcit
-Untung badan….!! Bonus dapat untung runcit pun dapat kan..Macam mana nak dapat untung runcit tu??haa..cam ni,sbg contoh Vitamin E harga retail RM149,HARGA AHLI RM119 kat situ anda dah dapat untung 20%.Anda jual harga retail :) Kira2 kat situ anda dah dapat untung RM30 kan..

## Semua di Hujung jari
-Customer nak barang tak payah susah2 pergi branch Shaklee pon..Semua main order online jer..pihak shaklee akan uruskan urusan pengeposan..anda pelu order jer..so anda tak payah susah2 beratur kat pejabat pos..melainkan anda simpan stok di rumah :) Mana nak cari customer pulak??Kat Malaysia ni berapa juta penduduk nya..sume kita online jer..segala medium ade dah sekarag,,fb,whatsapp,wechat dll.blh jer nak bagtau org anda jual Shaklee..sentiasa keep on sharing pasal produk,,insyaallah orang akan ingat anda dan cari anda :)

##  Bisness anda buat akan di bantu oleh leader2 terbaik Shaklee
- Mula-mula saya join Shaklee memg tak tahu apa..zero jer…tetapi dengan adanya leader dari grop kami ni,Mama Lia saya akan sentiasa update tentang bagaimana untuk mengerakkan bisness ni..Leader ni akan coaching through online  jer..tak perlu keluar rumah pun ..tapi nak face to face pon boleh  :) Di screet group kami kan di bimbing dari ZERO TO HERO!!

## Modal yang tersangat lah berbaloi hanya RM75 SEUMUR HIDUP!!
-Dengan bermodalkan RM75 seumur hidup,anda dapat memulakan bisness anda dengan “0” risiko!!Anda tak perlu nak pergi melabur beribu-ribu ,just cari yang murah yang kurang risikonya..Shaklee kan ade..murah jer RM75 JER..apa lagi..jangan tunggu lama2.. :)

Anda di luar sana jangan risau yer..produk Shaklee ni  di jamin selamat dan berkesan :)
Semua bahan yang semulajadi bebas dari bahan kimia :)
Ada SIJIL HALAL & KELULUSAN KKM :)

**Kepada sesiapa di luar sana ingin menambah pendaptan sampingan atau merubah hidup anda jangan segan PM Juhaida Joe yer  :)

Shaklee Independent Distributor [1082620] 
Call / Sms /  :013-5000902 /Whatsapp:013-5000901 
FB:  Juhaid Joe (Boleh PM untuk sebarang pertanyaan)








2 comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...